понедељак, 23. фебруар 2015.

DOSTA JE TIH UCENA !






Србија ће у једном тренутку морати да одлучи између перспективе у ЕУ и руског пријатељства“, сматра бивши немачки министар одбране Карло Теодор Гутенберг.

„Не морам да дајем никакве савете Србији. То је одлука коју Србија мора да донесе. Ако ништа друго, ако ви одлучите да се приближите ЕУ, што је такође циљ који наилази на пуну подршку, и постоји важан корак који мора направити да бисте тражили приступ ЕУ. Тако да ако ЕУ доноси одлуке, које су повезане са вредностима ЕУ, у једном тренутку ћете морати да одлучите да ли су те вредности битније од пријатељстава.“

Vi hoćete da nam kažete, gospodine Gutenberg, da je dobro “dati veru za večeru” ! Možda jeste kod vas, ali kod nas Srba, to je bogohuljenje, izdajstvo i beda. A šta mislite o varijanti koja  vam je  već poznata.

Mi smo odlučili ali, vas još nismo obavestili. Vi volite mani ! Ni mi ga ne mrzimo ! Naša ljubav prema njemu nema takvu nastranost  kao vaša.Vi ubijate zbog njega i to nazivate legalnim pravnim i ljudskim interesima. Mi živimo  bez njega i živimo, na svoj način. Mi verujemo u porodicu i ne forsiramo nastranosti kao vi. Srbija je ekonomski i politički prostor ne razumljiv za vas. Znateli šta je to INAT ? Naravno da ne znate. Najbolji tumač te reči je Novak DJOKOVIĆ, pitaj te njega kako i zašto će vladati svetskim tenisom još sigurnih deset godina, sve dotle dokle neko najpametniji od vas ne napravi dete koje će ga u svakom pogledu nadvisiti, dete čijim venama će strujati taj naš inat. Evo vam zadatka, udrite svom snagom pa možda nešto ispadne a dotle,  duboko razmišljajte od dobroj i korisnoj vezi izmedju Nemačkog idola Bekera i Srpskog genijalca Novaka ! Ova kopča, pokazala se ko iskorak u svetu tenisa i sporta, spočetkom ovog umnog i dinamičnog veka.

Karlo Teodor Gutenberg

 Nije normalno što nas stalno ucenjujete i skoro kinjite da se pridružimo vama u sankcijama protiv Rusije, mada dobro znate da ste tu odluku doneli po nalogu Amerike i da ona nema nikakvog smisla ni značaja. Sankcije, rat, nemaština, beda i propadanje je formula koja ne može da se završi samo pred vratima Rusije, jer vi to tako želite. Naravno, kao bumerang i kao dugoročni problem, vraća se vama.U očajanju i teškoj ljubomori vi bi ste sada potopili i nas mada dobro znate, da naša mala privreda živi na preferencijalima  od  Rusije.
Što se nas tiče, ovo pitanje kako ga vi tretirate “ili- ili”, nema podrške kod naroda ali je moguće da ga vi iznudite od nekih naših  političara koji inače, nemaju mandat da to rade. Po običaju, takvi kod nas završe u reciklaži smrdljivog otpada i to za navek.
Sprdaliste se sa šiptarima, i to je dobro, ni  ipak je u krajnjem slučaju tužno. Ostavili ste ih bez igde ičega i naprosto naterali da vam dodju na doručak. Sada vidite, šta ćete sa njima i potražite u njihovom rečnik značenje reči besa ! Ima tu nečeg zanimljivog.

Rusija je naša sudbina ali položaj i naš viševekovni značaj u razvoju Evrope i njene civilizacije nedaju nam da odemo daleko od vas. Moramo da budemo sa vam i uz  vas ali nam ne pada npamet da se svrstavamo, po vašoj želji, u koaliciju protiv Rusije. Mi nudimo nešto što je najlogičnije da zbog vas i nas budemo most izmedju Evrope i Rusije i da vam pomognemo da operete ovo sranje koje ste priredili sami sebi. Računaliste na slabisti Rusije a u stvarnosti vi ste se preplašili od snage Rusije koja nema namere da cenkanjem sa Ukrainom popravlja svoj medjunarodni ekonomski, politički i vojni ugled. Dirnuliste u nezgodno mesto lava dok spava i gledaj te sada kako ćete ga smiriti. Sa ovim glupim ucenama, koje upućujete nama, niste ništa postigli, jer one same po sebi su totalna besmislica. Naravno ni za vas a ni nas priča nije ni izdaleka završena kao i za sve ostale zemlje Evrope. U toku je nova raspodela karata i veoma je moguće da će mnogi od vas izgubiti poziciju na kojoj se sada nalazite. I na to treba biti spreman.



Нема коментара:

Постави коментар