понедељак, 2. март 2015.

ŠTA PREVIDJA VUČIĆ ?






Vučić-vodja!
Premijer Srbije Aleksandar Vučić napisao je u autorskom tekstu za “Blic” da mu se čini da je problem odsustvo želje da se ode u budućnost.
On je naveo da neki put pomisli kako problem Srbije nisu ni njena prošlost, niti sadašnjost.

„Budućnost je previše neizvesna, zahteva previše truda, zavisi od nas samih, traži da joj posvetimo i vreme i rad, jednom rečju previše je zahtevna, bar za nas“, naveo je Vučić u autorskom tekstu „Moj odgovor Njima“.

Predsednik vlade je rekao da vlada bez obzira na priče o tome da je sveprisutna, da sve kontroliše i da utiče na sve u društvu i državi, nema podršku društva ili najelitnijeg dela u onome što je osnov svake budućnosti.
“Osuđeni smo na to da sanjamo sami”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, rad nije ideologija, mnogo traži od svakoga od nas i zato je jeste lakše baviti se se nekim drugim.


Šta previdja Vučić ?



U Srbiji se niko ne boji rada ali rad je ovde misaona imenica. Uglavnom, ne rade oni koji bi mogli najviše da povuku a samim tim da nametnu konkurenciju u učmalim kompanijama. U Srbiji rade i najviše se zapošljavaju vaši partijski puleni i oni ubijaju u pojam sav ostali normalan svet. Ovo je zemlja pantokratije. Većina vaših političkih istomišljenika ili je iz kriminala ili je na ivici kriminala ili ne znaju ništa. Da li se stidite što u Zaječaru, glavnom gradu Kraine, vlada čovek pomračenog uma i totalna neznalica. On je morao da bude bolji od svog prethodnika Ničića a ispao je daleko lošiji. U Nišu, vaša udarna pesnica krade struju a medju ministrima su vaši izraziti poltroni, politički prevrtljivci i neudate dame koje se ubiše od ličnog promovisanja ne bi li nešto za sebe ušićarile.

 Vi vodite politiku i narodu od te politike servirate samo ono što on može da zna a što u suštini nije ni malo važno. Pripadate grupi srpskih političara koji se samo deklarativno zalaže za narod a u suštini za taj narod ništa korisno ne radite. U svakom vašem javnom nastupu ili u većini tih nastupa, vi grubo nasrćete na narod koji u nedostaku pravih informacija reaguje emotivno i spontano. Pa niste valjda očekivali da ovaj narod aplaudira Bleru i njegovim barabama jer sve ono što su uradili protiv srpskog naroda to ne može nikada da se zaboravi. Oni su naši neprijatelji, naši krvnici koji su nas nemilice ubijali. U ime politike koju samo vi razumete, vi nas grdite, ponižavate i vredjate kada nam javno saopštavate "da je prednost Srbije što može da razgovara i sa Blerom i sa Putinom" i time nam direktno zabadate prst u oko. 


Ne smete nikada zaboraviti da ste vi najistureniji čovek ove zemlje i ovog naroda. Sve vam se broji i sve pamti. Koliko ste samo obećanja izgovorili i tvrdo nas uveravali da je to posao stoleća od koga će u Srbiji sve da poleti. Ništa od toga. Željezara, velika i nepromišljenja tragedija a na sva  ušta ste nas uveravali da je to naša svetla budućnost. Da li je budućnost Srbije da obnavlja zastarele tehnologije ili da uvodi nove moderne tehnologije, o tom pitanju nikada niste javno progovorili pa otuda sva vaša agresivnost i emotiuvnost u borbi da Železara pošto-poto opstane a sami znate da je  to uzaludno bacanje para i dalje siromašenje ojadjenog naroda.

Strašno me zanima da li stvarno znate koliko smo siromašni i ubijeni u pojam i kako Srbija izgleda iznutra. Da li ste u stanju da priznate da ste  zbog fiskalne konsolidacije bez i jednog razloga smanjili plate i penzije i da su efekti od toga nikakvi. Znate ali samo u predizbornoj kampanji a kada to prodje sve se lako zaboravlja.


U zabludiste ako mislite da vas narod mrzi i da zbog toga ništa drugo ne radi nego fabrikuje teorije zavere. Ovaj naord vas je izglasao sa neverovatno visokim procentom i naprosto pred vaše noge položio svu svoju nadu i napaćenu dušu. Sada kada je jasno da mnogo toga ne ide kako valja, nemoj te zamenjivati teze i onu staru političku podvalu-zamenite ovaj nevaljali narod. Ne, nije poenta u tome, zamenite se vi iz korena i prepustite mesta nekim drugim nepartiskim ljudima da krenu izpočetka, sasvim je sve jedno da li je ili nije neko od njih i politički obojen. I još nešto, nemoj te svakog ko se ne slaže sa vama da svrstavate u politiku ili neku od propalih političkih opcija. Ogroman broj ljudi je politički neopredeljen ali ne beži od činjenice da najbolje treba podržati i da sve dobre i korisne programe oberučke prihvati.

Нема коментара:

Постави коментар