уторак, 11. децембар 2012.

RUSIJA


 

Svidjalo se to nekome ili ne,Rusija je naša REALNOST. Svet se davno podelio po linijama vodećih verskih grupacije: muslimani su okrenuti muslimanima,katolici katolicima a pravoslavci pravoslavcima,doduše još uvek mlako i prilično neodlučno. Okolnosti u kojima živimo, zahtevaju suprotnu logiku. Umesto nedlučnosti ODLUČNOST.


                                           Tomislav Nikolić i Vladimir Putin

Kada se ugnjezdimo u porodicu koja nam je predodredjena, onda je logično da pravimo planove i strategiju, kako ćemo da saradjujemo sa druge dve verske koncesije stim, što lebdeća politika "sa svima po malo,od svakoga po nešto",više ne pije vodu. Strategija nesvrstanosti,nastala kao odgovor blokovske dominacije Istoka i Zapada,davno je prekrivena prašinom u podrumima istorijskih arhiva.Njihovi susreti dans podsećaju na žurke dokonih ministara, koji tu i tamo,iniciraju i po neku ekonomsku temu istrgnutu sa margina planova i dogvora moćnih na žurkama koje oni oranizuju u zimskom ambijentu Davosa.

Raspad Jugoslavije je zato najbolji primer.Srbi iz bivših republika su imali ostupnicu ka MATICI-majci Srbiji. U slučaju,a to je davno na snazi,jasne podele svetskih interesa, logično je da SRPSKA nacija bude okrenuta ka svojoj bratskoj i pravoslavnoj MATICI-majci Rusiji. Imali tu šta čudnog,ne računajući konstataciju Vinka Kacina koji kaže:"Srbiju skupo košta koketiranje sa Rusijom". Najbolji odgovor na ovu njegovu tezu, danas izgovaraju gradjani Dežele na ulicama Maribora,Ljubljane,Kranja...

Нема коментара:

Постави коментар