четвртак, 29. мај 2014.

JEDNA PLJAČKA MANJE

U Beogradu panika.Gradska skupština uskratila je pravo korišćenja službenih vozila mnogim činovnicima,njihovim damama,taštama,deci i ostaloj rodbini. Namerno karikiram ovaj deo priče jer u stvarnosti je bilo tako. Onaj ko se jednom dograbio službenog vozila, a to je podrazumevalo  i besplatnog benzina ,on je to vozilo koristio za servisiranje svojih privatnih poslova a malo ili ni malo, za posao od koga je profesionalno ziveo. Beogradjenima i ostalim gradjanima Srbije ponudjeno je čak 263 skupocena automobila do kojih mogu da dodju putem licitacije. Očekuje se da grad prihoduje preko 60 miliona dinara što će sve biti uplaćeno u humanitarne svrhe.Kada ovome dodate cenu registracije ovih vozila koja se kreće od 25 hiljada pa do fantastičnih 250 hiljada dinara pa zatim najmanju uštedu benzina od 200 litara mesečno po vozilu (to je moja slobodna usto i jako skromna procena) ulja i servisiranja, grad je zaista napravio dobar i koristan posao na zaštiti poreskih obaveznika čija su se sredstva trošila nemilice.

Ova praksa da se arči državno i narodno biće prekinuta i na republičkom nivou gde se očekuju ogomne uštede ali bitnije od svega,ovom potezom,koga narod pozdravlja iz sve snage, gasi se jedna davna socijalistička tekovina gde je funkcioner pored redovnih primanja mogao da računa i na ozbiljno i ogromno uvećanje porodičnog budjeta što u stvarnosti nije ništa druga nego legalna i organizovana pljačka poreskih obveznika.No,niko nije u zabludi da će se sve ovo završiti ovako kako je krenulo. Generalni sekretar Vlade Novak Nedić otkriva,da zahtevi za dalje korišćenje slušbenih vozila svakodnevno pristižu ali da je dosad odobrena upotreba samo dvadesetak vozila.



Navali narode:na prodaju 263 vozila 


Nijedan direktor agencije, vladine kancelarije ili uprave, njihovi pomoćnici i državni sekretari, neće moći da koriste službeno vozilo za dolazak na posao i odlazak s posla. 

To pravo imaće samo najvažniji predstavnici vlasti - predsednik države, Vlade, parlamenta, ministri, nosioci najviših pravosudnih funkcija - koji po novoj uredbi imaju stalno na raspolaganju vozača i automobil.

- Propisano je da automobili mogu da se koriste samo od 7.30 do 15.30 časova, dakle tokom zvaničnog radnog vremena. Zasad ova pravila važe za ministarstva, uprave, agencije, ali ćemo već u sledećem krugu obuhvatiti i sva javna preduzeća - najavljuje Nedić.
Uz to, kako saznajemo, na jednoj od narednih sednica Vlada bi trebalo da usvoji i zaključak o upotrebi rotacija. Korišćenje svetlosne i zvučne signalizacije biće odobreno samo za vozila 11 najviših državnih funkcionera, a to su: predsednik Srbije, predsednik Skupštine i premijer, ministri spoljnih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova, načelnik Generalštaba, direktori policije, BIA, VOA i VBA. Rotacije će imati i najvažniji strani zvaničnici tokom poseta našoj zemlji. 
Za ostale, za koje se proceni da su ugroženi i imaju obezbeđenje, odobrenje će se davati na osnovu preporuke Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Нема коментара:

Постави коментар