четвртак, 23. април 2015.

SAŠA JANKOVIĆ !








Saša Janković




Da li je onaj sukob  Vučićevog brata sa policijom, razlog što se ovako žestoko čereči Saša Janković, zaštitnik gradjana, ili mu se pored ovog  greha napkovalo i još po nešto ? Tek sve u svemu, svedoci smo obračuna koji je u ime nekoga preuzeo da realizuje aktuelni medijski đelat, usto i vlasnik, „Informera“, novine za koju on tvrdi da je najuticajnija i najčitanija.Valjda mu ta umišljena pozicija a i bliskost sa  ljudima iz dobro ušuškanog i skrivenog „centra moći“, formiranog odmah posle 1945.godine a ojačanog i dovedenog na vrhunac moći, umesto da bude obrnuto, od  dve hiljadite godine pa nadalje, omogućava da radi i takve gadosti koje mu nikada niko neće oprostiti. Ali, to je već njegova stvar.Moje je da primetim i javno kažem da nešto bednije i jadnije u duhu i izgledu čoveka, kao što je Dragan Vučićević, nisam video. On je kao tupi sekač sa kojim  kamenorezac pravi više štete nego koristi. Kamen uverk puca na pogrešnom mestu !

Dragan Vučićević,u akciji !



Moguli se  nabrojati sve afere koje je „Informer“ pokrenu pa iznenada prekinuo? Mogu, ali vam zato treba jedan dobar dan da preturate po gadostima. Meni je u dubokom sećanju ostala afera „Raja“, koja je pokrenuta sa namerom da se rašćini i raskrinka Raja Rodić, vlasnik „Kurira“ inače,  medijski otac ovog kontraverznog čoveka. Šta su gov... iskipali jedan i drugi, trudeći se da nam  dokažu ko je gori i pokvareniji, to normalan čovek nije upamtio. Duh devedestih, kada su te iste ili slične novine korišćenje od ovih istih i sada aktuelnih novinara za javne obračune, najavljene i izvedne likvidacije, plansko reketiranje biznismena, tajkuna i aktuelnih lopova, nastavlja se i danas, ali sada  još žešće i uz direktnu asistenciju aktuelne vlasti. Vučićević nije propustio ni jednu priliku, a deluje sa pozicije vlastitog pisanog medija i okupiranog „prime time“ jako gledane „ružičaste televizije“,da uvek  glasno ponovi da on radi u ime Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića ! Demanta sdruge strane nije bilo, pa mi ništa drugo ne ostaje nego da stvarno poverujem da je to, nažalost, tako !


Ta javno proklamovana moć mu omogućava da trenutno realizuje  zastrašujuće brutalnu aferu sa  Zaštitnikom gradjana  republike Srbije.To ide u takvu ogavnu krajnost da mi često na pamert pada jedna strašna misao: čovek bi lakše podneo da ga smene,uklone i da za uvek nestane, nego da mu se sve ove, što se dešava, zaista i dešava ! Ako je Janković toliko zagazio u osinjak, prekratite muke nama i njemu. Oteraj te čoveka i time dajte šansu „Informeru“ da već u sutrašnjem broju otvori novu aferu sa novim ljudima i njihovim učinjenim ili ne učinjenim zlodelima u poslednjih 50 godina.



Lično nemam ništa protiv da se Janković otera sa te pozicije. Imao sam prilike, kao predsednik Udruženja „1.000 oštećenih“ (afera sa stanovima na Košutnjaku) da od njega zatražim podršku i pomoć a dobio sam samo osmeh i iskreno uveravanje da on- Saša Janković, veoma uspešno štiti i pakuje svoj novčanik dokle ga za sve ostalo nije ni malo briga. Afera sa stanovima bila je pokušaj direktne kradje veće od 60 miliona EU našta je „zaštitnik“ nama,lakonski odgovorio:izvinite, ali ja tu ne mogu ništa da vam pomognem!

Ne znam sa koje je planete sleteo, ali čini mi se da je odavno trebao da dobije „šut kartu“. Zašto nije,valjalo bi pitati brojne  lidere  davno propale DS.



To je moj profesionalni stav o njemu ali moj ljudski i moralni kredibilitet mi ne dozvoljava da tako olako podržim jednu istrumentalizovanu aferu  koja se režira u vilajetu domaćeg  političkog i policiskog špajza a realizuje je čovek sa ozbiljnim profesionalnim poremećajima.


Нема коментара:

Постави коментар