петак, 29. април 2016.

SKANDALI !

U dva dana, dva užasna skandala, koji iz temelja drmaju svako društvo u kome žive normalni i civilizovani ljudi. Nažalost, sumnjam, da če se kod nas bilo šta dogoditi zato što smo duboko srušili i pogazili sve principe kulturne usto i nazovimo je demokratske zajednice, i zato, što prethodni, slični incidenti, nisu nikada sankcionisani.

Najpre, su izvesni likovi, koji se predstavljaju kao navijači Partizana brutalno i svirepo pretukli čoveka koji svoj hleb zaradjuje radeći kao portir na ulaznim vratima stadiona JNA. Batine su bile namenjene predsedniku kluba a kao koleteralna greška nastrado je nedužni portir.


Bile su to užasne scene koje su primorale sve voditelje informativnih blokova da ozbiljno upozore osetljive osobe na svirepost scena vidjenih zahvaljujući bezbednosnim kamerama. A videli smo trojicu mladih i obesnih ljudi koji su najpre nokautirali čoveka a onda ga je jedan od njih,dok je ležao u besvesnom stanju nogom kao maljem, udarao po licu.Naredne scene su bile još užasnije. Gledali smo kako nesretni čovek pokušava iz potpuno grogiranog stanja da se podigne i stane na noge.Usledio je još jedan udarac nogom u glavu.Potresno, da ne može biti potresnije.

Ivić-Obradović,tandem iz "snova"

Ono što je vidjeno ne može se drugojačije nazvati nego namera da se čovek unakazi i tako prebije a ako preživi, ostatak života provede sa trajnim posledicama.Dogadjaj je do te mere uzburkao javnost da evo skoro 24 sata pošto se zbio, ne silazi sa naslovnih strana medija i narod o njemu ne prestaje da govori. Kakav će zakonski epilog biti, svih sedam miliona stanovnika ove zemlje, sa velikim nestrpljenjem čekaće da vidi ono elementarno: da li je PRAVDA uspela da doskoči i adekvatno obeleži živote aktera ove svirepe epizode ili je još jednom pala na ispitu.


Drugi neprijatan dogadjaj vidjen se u sali gde je RIK završavala brojanje glasačkih listića sa prethodnih izbora. Kada je shvatio da je matematika pokazala da Dveri padaju ispod cenzusa za jedan glas, lider ove stranke Boško Obradović, pretvorio se u zver i time javno otkrio lice agresivca i primitivca preobučenog u "jareću kožu",spremnog da bije i užasno vredja članove ovog nezavisnog republičkog tela. On želi po svaku cenu u parlament i jasno stavlja do znanja da u poslaničkim klupama neće biti mira ni spokoja dok on bude sedeo u njima.


Jedan lik sličan njemu iz njegovog radonog grada, sišao je sa političke scene a Čačane će brukati drugi, još gori i agresivniji. Ima li zakona za njega ili će mu biti progledano kroz prste do sledećeg incidenta na koga nećemo dugo čekati.Naravno,ako ova koalicija predje cenzus pa makar falio i jedan promil a ne ceo čovek.

Нема коментара:

Постави коментар