петак, 18. јануар 2013.

MNOGO JE BLJUTAVO !

Nigde se u svetu tako žestoko ne kuva kao u našem "srpskom loncu". Parlament rešava pitanje Kosova.Specijalni sud kroji sudbinu Miškovića.Policija nagoveštava skorašnje hapšenje najvećeg narko bosa Šarića.Udruženje bosanskih muslimana, koji žive u Americi,pokreće pitanje Jeremićeve smene jer je u programu hora "Viva Vox" uneo i poznati "Marš na Drini". Djilas  proteruje  Duška Petrovića iz DS a ista sudbina čeka i Vuka Jeremića ako se ne pokaje i zatraži oproštaj od velikog Dona.

Novine otkivaju razloge razvoda pevačice rodjene u Žabarima kraj mutnu Moravu, Rade Manojlović, koja je brutalno izvarala svog Milana.Stižu nam slike sa Sejšela gde se od umora odmara Lepa Brena a od hrane i švaleracije "šarmantni" Boba.Par koraka od njih svoju matoru guzu sunča i "velika kreatorka" Verica Rakočević i izvesna starleta sa estrade Seka Aleksić.Na ulicama Beograda,nastradala je Goga Sekulić na koju je nasrnu jedan ljuti sugradjanin,verovatgno i zbog toga,što partiju seksa u "Velikom bratu" nije izvela javno.Probleme ima i Dara Bubamara a hrvatica Severina i dalje nas drži u dilemi,da li je još uvek u braku sa Milančetom ili je našla novog utešitelja.U toj opštoj gužvi,na "fejsu" se pojavljuje i teks Jakše Šćekića koji predlaže da  se o svim ovim važnim i značajnim državnim pitanjima, sa temom:"Ko koga i zašto vara, laže i potkrada?" raspravlja u jednoj desetočasovnoj emisiji RTS sa mogućnošću,da i publika nešto pita i kaže.


Ovo je Srbija!

Na sve to, ja kažem:dobra ideja, ali da sačekamo da ovo važno državno pitanje ipak, rešavamo kada se svi vrate sa Sejšela. Ljudi, nema smisla da ih ogovaramo iza ledja pogotovo što su sve laste otišle u toplije krajeve ne bi li deo "mučno" stećenih para ostavili na "don perinjonu" i molerisanju.

Siguran sam, da su kojim slučajem znali i ovaj podatak "da je najskuplje prodato vino u istoriji 200 godina star šato "Iguem" nedavno dostigao cenu od 90.000 dolara! Kupac je privatni američki kolekcionar kome je ovo neverovatno vino iz 1787. dopremljeno, ni manje ni vise, nego privatnim avionom. Pravdajući neverovatno visoku cenu, direktor firme Stefen Viliams, koji je vlasnik ovog vina, objasnio je da je grožđe tog Iguema brano dok je Džordž Vašington bio predsednik SAD-a, Džejms Vat usavršavao parnu mašinu, a glava Marije Antoanete još uvek čvrsto stajala na ramenima. Morate imati na umu da je uz takvu bocu vezana poprilična nostalgija, komentarisao je Viliams ". Šta je 90 hiljada dolara za našu slavnu estradu !!! Muva na slonu !

Uostalom,tamo je rodonačelnik ove kvazi umetnosti i kvazi imitatora života, gospodja Brena, koja onako pametna i nadarena zna "da je prvi šampanjac napravio francuski monah Don Perinjon u 17.veku u francuskoj oblasti Šampanja, po kome je ovo fantastično piće i dobilo ime. Ostaće upamćena i prva rečenica Don Perinjona kada je probao svoj izum:"Ljudi, pijem zvezde!" E, to na BG splavovima košta 100 EU po flaši a koliko je na Sejšelima, biće jedno od neizbežnih pitanja.


Nekada se u poznatom beogradskom restoranu "Šeher", čekalo slobodno mesto da bi se ručao nadeleko čuveni specijalitet pod imenom "bosanski lonac". Danas nema ni restorana a ni lonca ali zato,  na svakom ćošku krčka naša domaća papazjanija u našem domaćem "srpskom loncu". Ako nemate druga posla, moj savet je, ne otvarajte poklopac i ne pokušavajte da budete degustatori. Mnogo je bljutavo !



Нема коментара:

Постави коментар