субота, 1. јун 2013.

ZVEZDA !



 
Još jedna velika pobeda srpskog sporta.Večeras su blistali vaterpolisti Crvene Zvezde koji su pobedili favorizovanog Juga. Niska sjanih uspeha i velikih zlatnih medalja, upotpunjena je ovom pobedom koja je istorijska za Zvezdu ali obavezujuća za Beograd i Srbiju.

Prlainović

Možemo li da sačuvamo ovogodišnju ligu i sve najbolje svetske igrače kako bi smo i u narednoj sezoni uživali u dražima vaterpola-sporta koji se najbolje i najuspešnije igra u Srbiji u odnosu na ceo svet.Hoćemo li sada kada su požnjeveni toliki uspesi i kada se publika vratila u velikom broju,po starom običaju,da okrenemo glavu i jednostavno kažemo razlaz,fajront pa kud koji. 
Ako budemo zbog para oterali Udovičića, Savića, Filipovića, Prlainović, Šefika, Mitrovića, braću Rašović, Vapenskog, onda mi  zaista ne zaslužujemo ništa.Treba nas stvarno najuriti na buljuke... 

Poseban fenomen su ljubitelji sporta,sasvim obični ljudi koji se jedostavno nazivaju navijačima. Oni su i večeras bili šesti igrač koji su svojim bodrenjem dovodili atmosveru na otvorenom bazenu na Banjici do usijanja.Voda je ključala od žestokih momaka u belim i crveno-belim kapicama ali je zato huk navijača podizao velike pobedničke talase. To je bogastvo to je taj Srpski sportski fenomen koji nas je uvek uzdizao do samog vrha Evopskog ali i Svetskog sporta.
 
Za ovakve sportiste koji su najpozitivnija motivacija za mlade,mora da se nadju para jer grehota je da oni uveseljavaju Italijane,Špance,Amerikance...samo zato što oni mogu da ih plate a mi za njih, navodno, nemamo para ! Ako bi se u Srbiji izvršila samo mala preraspodela sredstava namenjenih sportu i iz djepova brojnih lopuža uzela polovina,za Srpski sport ne bi bilo zime.Vratiće se onda i fudbal i košarka kao uostalom vatrplolo koji u ovom času nema premca u svetu.
Pogledajte samo šta trenutno rade teniseri na Rolan Garosu. Žare i pale.Pobedjujući mnogo bogatije,jače i organizovanije. Nole je već odavno teniska ikona ali samo za nijansu ispod njega su Janko,Viki,Ana,Jelena, Ziki a za njima nadolazi reka mladih i talentovanih koju predvode Bojana Jovanovski i Lainović.Na svakom koraku,na svakom teniskom terenu u bazenu u hali,Srbija demonstrira jedno svoje drugo lice, lice svoje mladosti,talenta i lepote, lice sportske Srbije.
 
Jesmo mali, ekonomski uništeni ali sportski neprevazidjeni. Ovde talenti niču kao pečurke posle kiše i to kakvi talenti!I za kraj,pola kroz šalu, pola kroz istinu.Liju kiše ovog proleća kao što davno nisu.Biće pečuraka ali nićiće i novi sportski dragulju da pobedama prenose svetom ime Srbije.

Нема коментара:

Постави коментар