петак, 21. март 2014.

KRIM I KOSOVO !





Krim:Ukrainska zastava je spuštena,Ruska podignuta
Amerikanci nastoje,pošto-poto, da zadrže status imperije koja po toj logici ima pravo da "uzvrati udarac" !!! Sa takvim stavom Stejt departman i pojedinci i vrha vlasti, zapljusnuli su svetske medije bombastim, usto i borbenim, izjavama.Preti se Rusiji,omalovažava se njen predsednik Putim koji istovremeno beleži, bez malo, 70 posto podrške sopstvenog naroda.Šta je u pitanju ako to nije strah od premoći Rusije,pita se običan čovek! 

Ako to nije, možda je u pitanju nova podela karata u svetskoj politici pa oni što su bili dole,sada su gore! Šta o tome kažu sami Amerikanci:"Pre samo petnaestak godina Amerika  je bila jedina svetska super sila. Sada mlatimo praznu slamu.Takva sila se ne možete tek tako izgubiti. Može se samo uludo straćiti". 


Sa Krimom je došlo do nove geostrateške podele u čemu je svaki javni nastup Ruskih zvaničnika jasna i nedvosmislena poruka:"Crvena linija je predjena,povratka na staro nema.Rusija neće više trpeti da se neko poigrava njenim autoritetom".Potegnute su velike reči a izgovorili su ih važni i odgovorni ljudi.Za dalji svetski mir bilo bi najbolje da to niko ne proverava jer su onda izgledi da dodje do velike kataklizme čovečanstva više nego izvesni.


Mali smo,toliko mali da ličimo na pokislu lastavicu koja zaklon od nevremena traži pod strajom solitera.Zbunjeni i uplašeni sve češće se pitamo a gde smo mi ?

 
Ponovo moćnici igraju sa nama igru kroz koju smo prošli.Ko se ne seća vremena kada je brat išao na brata i to radi politike a evo sada kada ceo svet zna da je za nas Srbe neprihvatljivo primoravati nas da osudimo braću po veri oni nas pod obavezno stavljaju na tas iskušenja. I to rade namerno i cinično-"da ih vidimo sada" !

 Muslimani se brane na svim meridijanima o katoličkoj privrženosti da i ne govorimo ali kada smo mi pravoslavci u pitanju, tu bi svaka budala da umeša nos i pokvari odnose.E,neće moći !
 Da ne bi smo dugo živeli u zabludi i lutali kao guske po magli,pobrinuo se Jelko Kacin,čovek koji me neodoljivo podseća na onog crnog gavrana koji nosi tužne vesti sa Mišar polja.Kao i uvek, ovo političko “sokoćalo” dolazi da nam u ime EU saopšti:  “od Srbije se očekuje da ona sledi  i podrži stavove Evrope  i javno osudi Rusku agresiju na teritoriju Ukraine”! 


Drugim rečima,traži se da sami sebi pljunemo u lice i javno priznamo da je agresija na teritoriju Kosova bila pravedna,humana i uradjena po principima "Milosrdnog andjela" što je podrazumevalo da se dva i po meseca  bombama ubijaju ljudi,razara privreda i kontaminira ekološki najčistiji prostor u Evropi.U okviru te zločinačke kampanje samo na teritoriji Kosova sručeno je preko 10 tona osiromašenog uranijuma,tek toliko da se od njega umire narednih trista godina.


Kosovo nam je oteto bez ijednog pravnog uporišta, ako se pod pravom ne podrazumeva sila i pretnja velikih koji mogu sve i to naročito kad s druge strane imaju male i siromašne narode.


Rusija je došla na svoju teritoriju i jasno stavila da znanja da NATO tu nema šta da traži a krimski narod sve to overio na referendumu sa skoro stopostotnim izglasavanjem svoje želje da ponovo živi pod okriljem majčice Rusije.Putin je nekoliko puta Obamu podsetio da je upravo Amerika i njegov predhodnik Klinton, porušila sve principe svetske pravde, otimajući od Srbije njenu svetu zemlju.Za nas Srbe bio je to udarac gde najviše boli.Ali to nije bilo sve. 


Dalje mučenje preplašenog i osiromašenog naroda nastavila je EU a pre svih Angela Merkel, koja je postavila uslove pod kojim Srbija može da udje u predsoble  zajednice Evropskih naroda i tu da čeka,ispašta grehove i moli za prijem pod  najvažnijim uslovom da više nikada ne pomisli na Kosovo kao na svoju vekovnu teritoriju, otadžbinu naše kulture,vere i prostor mnogih isorijskih sučeljavanja.


Putin je rekao šta je rekao a kako ćemo mi isplivati iz ovog vrtloga ostaje da se vidi.Već sada je više nego izvesno da će i pre formiranja nove vlade,mandator Aleksandar Vućić, imati najveći mogući ispit državničke pameti i zrelosti.U jedno sam siguran,Srbija nema pravo na grešku !

Нема коментара:

Постави коментар