уторак, 29. јул 2014.

ZADNJA POŠTA VAŠINGTON !


Gospodja Bobić-Mojsilović tvrdi da svako normalan zna da se po istinu i objašnjenje,kao i po smernice pravilnog razmišljanja,ide u Vašington.Usudjujem se da ovom diplomatskom "doajenu" dopišem moj ugao gledanja.

Išlo u Vašington,gospodjo BM, ali sada sve manje! 

Svima je poznato da Američka  spoljna politika ozbiljno ugrožava interese malih i nejakih.Ovo je pokušaj da se ćarkama oprobaju i sa velikima i vide kako na sve to reaguje Rusija i Evropa. 

Naravno,Amerika ne bi bila Amerika, kada se u pozadini, sakriveno od javnosti, ne bi dešavale i druge strašne stvari. U Gazi stradaju nedužni ljudi! Tamo se dešava nevidjeni masakr. Dobro pokriće za sva ta zla su sukobi u Ukraini.


Opušteno:Obama i Benjamin Netenjahu

U toj zemlji se trenutno vodi najsvirepiji gradjanski rat u novijoj istoriji i stiče se utisak da ima previše ludaka, sjedne i druge strane, rešenih da se ubijaju do kraja.

 Rukopis oko rušenja Maleziskog aviona i stradanje nedužnih, imali smo prilike da "čitamo" za vreme gradjanskog rata kod nas a posebno na Kosovu. Da o Iraku,Avganistanu,Siriji ne govorimo.

Posle rušenja aviona nad Ukrainom, glavni svetski mediji pevali su istu pesmu:"Rusija je oborila avion".Svi koji tvrde suprotno, teoretičari su zavere koji saradjuju sa teroristima, tvrde Američki mediji .

Samo sat vremena posle nesreće,mediji su posedovali informacije kojima se kompromituje Rusija. Jeli je to moguće-NIJE ! Danas  "Human Rights Watch" poručuju, ne pecamo se dvaputa na istu podvalu, navodeći kao drugi primer i rušenje kula"bliznakinja".

Apsolutna dominacija svetskim mediskim prostortom,a to je Američki stil,omogučava im da rade šta im padne napamet a da potom druge, bez dokaza i sudjenja, optužuju za zla koje su praktično oni učinili ili podstakli. Novina je što je svet prozro medijsku metodologiju vodjenja rata i upravljanja krizom. Sukobljene strane, a to je slučaj u Rusiji, na stolu sada drže još najmanje pet aduta čije aktivirinje je sporije od mediske strategije ali je kud i kamo konkretnije i opasnije.

Udruživanje Kine, Rusije, Brazila i Indije je jedan od konkretnih poteza koji će već u bliskoj budućnosti dati odgovore na mnoga pitanja. Svakako, jedno od tih pitanja je monetarna dominacija dolara koji se preko Svetske banke i MMF širi kao eksploatatorska kuga.Više od polivine sveta je u dužničkom ropstvu,primorano da ćuti i trpi.Da li je to normalno-NIJE !

 Posle samo mesec dana od početka gradjanskog rata u Kijev je iz Vašningtona je stigla poruka:paket od 13 miliardi dolara je spreman,stop,predstoji dogovor o konkretnim potezima ,stop...

Da li posle svega,gospodjo BM, stvarno mislite da će Vašinkton i dalje biti zadnja pošta na planeti ?

Нема коментара:

Постави коментар