понедељак, 26. јануар 2015.

SIRIZA !




Aleksis Cipras


Nisam ni znao da sam ultralevičar! Sve što sam u mojim blogovima pisao na temu  reformi  Vučićeve vlade, podržao je i izglasao Grčki narod. „Naša pobeda (Sirize) je i pobeda svih naroda Evrope koji se bore protiv štednje“, kaže Aleksis Cipras. Ovo je pobeda za život, za dostojanstven rad, pobeda protiv ekonomskog porobljavanja, protiv užasa dužničkog ropstva, protiv otimanja svega što je najvrednije u jednoj zemlji. Ova  pobeda  objedinjava intelegenciju jednog naroda, svo njegovo  poštenje, sve lepote i šarm . 


Ova pobeda zaustavlja nastavak drugog svetskog rata i namere Nemačke da vlada Evropom, da na ime hipoteke otima od Grka najlepša ostrva na Mediteranu i sve ono što Hitler nije mogao ili nije stigao.


Ova pobeda više nego ikada, aktuelizuje pitanje Kosova stavljajući u prvi plan načine i metode kako je sveta zemlja oteta od Srba.

Radost Grka



Niko to nije zaboravio,niko tu muku iz duše nije isterao ali si morao da ćutiš i trpiš i na kolenima klečiš pred zelenašima MMF i SB koji su uporni samo u jednom: malo je to,dajte više,stežite,trpite i umirite što više i što češće. Birali su poloitičare za sebe a ne za narod, one koji su spremni da saradjuju i slušaju ne eho svog naroda, već  glas velih bosova iz Brisela, Londona, Njujorka i njihovih malih piona rasporedjenih svuda po zemlji Srbiji.


Metode su im bile stravične i surove.


Uništiš jedan narod,njegovu kulturu, manijački  ga bombarduješ 78 dana, pobiješ decu a roditelje ubediš da bombe nisu stigle s neba već sa zemlje i da su ih ispalili lokalni  političari i sve to da bi oteo stotine hetara zemlje i tu izgradio najveću Američku vojnu bazu u Evropi, Klintonu spomenik u Prištini, Olbrajtovoj i Klarku fabriku na dar i vlast nad mobilnim operaterima.Od šiptara napraviš najveću vojsku dilera droge koja od Avganistana preko Kosova redovnim linijama stiže na Američko trežište. I tu otmeš 3 milijarde EU godišnje. Kontaminiraš svaki pedalj zemlje osiromašenim uranijumom i otvoriš autostradu  smrti. Srbe proteraš, nejač pobiješ a od zarobljenika povadiš na živo, zdravo srce mladića tek zakoračilog u život, bubrege, jetru…   i prodaš  bogatim i obolelim šeicima. Ova pobeda Sirize budi nadu da i za nas ima nade.


Pobednik prevremenih poslaničkih izbora održanih u nedelju u Grčkoj, vođa levičarske stranke Siriza, Aleksis Cipras (40) najavio je večeras otkazivanje sporazuma Grčke s međunarodnim poveriocima i obećao narodu tešku borbu u interesu Grčke već od sutra.


„Danas je grčki narod ispisao istoriju; nada je ispisala istoriju“, rekao je Cipras u govoru hiljadama pristalica na trgu u centru Atine.


„Grčki narod je dao jasan, jak i neosporan nalog: Grčka okreće list, Grčka zasobom ostavlja katastrofalnu štednju, strah i samovlašće, ostavlja zasobom petogodišnje poniženje“, rekao je Cipras i najavio da njegova zemlja „s nadom i dostojanstvom ide ka Evropi koja se menja“.


Cipras je rekao da je „danas slavlje, a od sutra počinjemo težak rad… nesumnjivo se završava začarani krug štednje“.


„Otkazuje se sporazum o štednji i uništenju, ‘trojka’ (međunarodnih poverilaca) postaje prošlost.., narod nam je dao nalog za nacionalni preporod i obnavljanje društvene kohezije“, rekao je Cipras.


„Naša pobeda (Sirize) je i pobeda svih naroda Evrope koji se bore protiv štednje“ što će činiti i njegova vlada „spremna da sarađuje i prvi put pregovara s partnerima o pravednom, obostrano korisnom i održivom rešenju“ za problem javnog duga, rekao je Cipras uz najavu svojih predloga i plana reformi.

Нема коментара:

Постави коментар