уторак, 10. март 2015.

KO JE OVDE LUD ?





Ne prodje dan a da nas Vučić ne šokira! Do juče uveravanja da u Banatskom Dvoru imamo pod zemljom gasa za najmanje tri meseca, a taj gas nam dolazi iz Rusije, danas šokantna izjava: tražimo alternativu Ruskom gasu što se da protumačiti, tražimo novog snabdevača jer nam Ruski gas nije dobar a usto je i preskup ili je možda nešto treće u pitanju što se, kao i sve,krije od nas. 


Meni sve ovo ukazuje na njegovu mentalnu nestabilnost, nezrelost da se bavi odgovornom politikom ili njegovu ljudsku i političku prevrtljivost. Ko ima takav uticaj na njega da ga primora da radi protiv želje i interesa vlastitog naroda? Našta sve to liči? Da li bi on imao snage da to već jednom objasni ali bez onog njegovog propratnog  glumatanja, gestikuliranja, vikanja, laganja, spinovanja, izmišljanja. Pa ljudi, mi smo u dužničkom ropstvu! O nama odlučuje bord MMF, ove svetske lopuže nam odredjuju šta će da poskupi, kako ćemo da živimo, nastojeći da nateraju Vučića da na vreme izmiruje obaveze prema njima. Da li je i u ovom slučaju prste umešao bord MMF gurajući nekog svog klijenta preko koga će se lakše naplaćivati ? !

Čovek je za Holivud !



 Struja poskupljuje da bi Srbija mogla da servisira dug prema MMF. Oborili su nam penzije i plate i ja sada verujem da je Vučić pristao da nas dalje ubija i trebi on i bord MMF. Da li će nam otkidati i dalje od plata i penzija? Ubedjen sam da hoće! Pokušaće a videćemo da li će uspeti. Da li je to normalno da na sve te laži ministar Vujović javno kaže: jesmo lagali, ali smo lagali da vas ne bi uznemiravali !!!



Na ovakve izjave, piše u svom komentaru Slobodan Antonić, koje su toliko suprotne čitavoj našoj stvarnosti da se čovek mora upitati – „ko je ovde lud?“ pogotovo što iza ove konstatacije, stoje i ovi podaci: „realna zarada je manja za 3 odsto,  bruto nacionalni dohodak je pao za 2,5 odsto, a industrijska proizvodnja 7 odsto, da je javni dug Srbije povećan sa 59,6 na 72,2 odsto BDP“.

U premijerovim nastupima ima jedno mesto zbog kojeg se uvek iznerviram. Reč je o njegovoj omiljenoj temi – kako moramo da se odučimo od lenstvovanja („moramo se izlečiti od samoupravljanja“) odnosno kako treba da sviknemo „da mnogo više radimo“. Ta vrsta ruženja naroda – kako smo mi, valjda, nekakav lenjiv i razmažen svet, koji se mora naterati na posao – često je mesto ne samo kod naših političara bez dana staža, već i kod naših kapitalista bez dana stvarnog tržišnog preduzetništva.


No, ta priča o lenjosti – kao što je već odavno primećeno – ima funkciju da se ubrza prodaja strancima onog poslednjeg što nam je još preostalo: Telekoma, EPS-a, PKB-a i drugog što ima ozbiljnu vrednost. To je posebna tema, ali ovde ću da kažem samo ovo: sistematski se stvara atmosfera kako „ovaj lenji narod“ mogu da spasu jedino „strane gazde koje će nas naterati da radimo“, kaže u svom komentaru Antonić a ja se nadovezujem i rečenicom da je medju prvim sa korbačom u ruci u Beograd pristigo Toni Bler i Alister Kembel, ljudi koji su razvijali i sprovodili strategiju bombardovanja, ubijanja i uništavanja, upravo da nas nauče kako treba da radimo!!!


Ovo se zove ponižavanje zemlje i nacije. .... Boljeg učitelja od Blera nisu mogli da nađu, pa čovek se dokazao 1999 godine, pita se naglas ministarka Zorana Mihajlović zbog čega će najverovatnije dobiti “pedelu” iz Vlade.


Šta ovo radi Vučić, pitam se glasno i jasno pokušavajući da nadjačam  veliki huk naroda koji na sve ove njegove izjave, a njih je i previše, skače kao oparen i javno pokazuje svoje nezadovoljstvo i negodovanje  zbog nejasne i prevrtljive politike Aleksandra Vučića.


Нема коментара:

Постави коментар