понедељак, 23. март 2015.

PARTIJSKI PARAZIT !

Aktivnosti koje na svojoj f stranici vodi Saša Radulović, kroz kampanju "Podrška reformama Saše Radulovića", iz dana u dan, dobijaju sve više pristalica. Ljudi se uveravaju u istinitost podataka koji se pojavljuju u jako čitanim komentarima, kao što je i ovaj komentar, koga sam sa zadovoljstvom preuzeo i objavio na svom blogu.

Reforme koje su u narodu dobile i zvanično ime "Vučićeve reforme", ne daji ni približno očekivane rezltate. Otrežnjen i probudjen narod koji se svakim danom sve više suočava sa jako ozbiljnim posledicama totalnog siromaštva i nemogućnosti prehranjivanja porodice, sa velikom zabrinutošću gleda na svaki sledeći dan pun neizvesnosti i uglavnom,  negativnih obrta.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto zarada u oktobru u Srbiji iznosila je 38.167 dinara. Prosečna četvoročlana porodica sa dva zaposlena i dva izdržavana člana sa tolikim primanjima ne može da podmiri ni najosnovnije životne troškove.

U decembru ove godine za najosnovnije životne troškove prosečnoj četvoročlanoj porodici potrebno 97.030,62 dinara, dok dve prosečne plate ukupno iznose 76.334 dinara.

 Šta nam ovi podaci govore? Ništa dobro, osim da je svima jasno da se došlo do dna a nije se mogli drugo ni očekivati. Mere štednje, kroz famoznu fiskalnu konsolidaciji, je proces koji zbunjuje jer za sobom nosi niz nelogičnih pitanja koja vremenom postaju sasvim jasna jer ih čovek iz faze  ekonomske teorije i pretpostavki kao i borojnih novinskih tekstova, uradjenih po meri naručioca, sada, nekoliko meseci kasnije, snažno  oseća na svojim ledjima. 

Pare su uzete i to protiv zakonito od penzionera, jer to je njihovo stečeno pravo. Smanjene su plate prosveti, zdravstvu i evo već sada se suočavamo sa teškim posledicama. Da li će školska godina biti okončana ili će generacije mladih biti pokusni kunići ? Dakle, uzet je novac radi konsolidacije državnog budjeta a u suštini destabilizovan je život naroda koji je doveden do same ivice ekonomskog i socijalnog opstanka. Kakva je to država kada u njoj živi nezadovoljan narod psihički "načet" i do bola utučen? Parola "biće bolje" nema uporišta u realnosti ali zato ima u gomili izmišljotina, obećanja i laži. Znajući to, običan čovek prepušten je neizvesnosti sutrašnjice, strahu, velikom stresu, vidno je neraspoložen i nespokojan i na njegovom lici se ne vidi ni tračak nade da će zaista uskoro biti bolje.

Na sve to, Radulović komentariše i ovo !

"Nije javni sektor parazit. Nisu lekari, nastavnici, radnici u javnim komunalnim preduzećima paraziti. Partijski parazit je napao javni sektor. Dušan Petričić je to lepo nacrtao.







Partije su u javni sektor ugurale preko 100.000 nesposobnih partijskih kadrova sa uglavnom kupljenim diplomama na izmišljena administrativna radna mesta. To nas godišnje košta preko milijardu evra. Još jednom: 1.000.000.000,00 evra.
Vučićeve subvencije nas godišnje koštaju preko milijardu evra. Još jednom: 1.000.000.000,00 evra.
Burazerska ekonomija, davanje kredita burazerima iz paradržavnih banaka koje posle spašavaju građani, namešteni tenderi, namešteni štetni ugovori nas isto toliko koštaju.
Ukupna "ušteda" koju je Vučić ostvario protivustavnim smanjenjem penzija iznosi 210 miliona evra na godišnjem nivou. Ukupna "ušteda" koju je Vučić ostvario protivzakonitim smanjenjem plata iznosi 300 miliona evra.
Nije pitanje da li treba štedeti, već gde. Vučić štedi na penzionerima, da bi sačuvao svog partijskog parazita koji ga drži na vlasti.
Umesto toga treba uvesti red. Skinuti partijskog parazita sa leđa građana. Ne samo u republici, već i u pokrajini, gradovima, svim opštinama. Partijski parazit je razlog za deficit i zaduživanje, ne plate i penzije."

Нема коментара:

Постави коментар