четвртак, 10. новембар 2016.

TRI CILJA !

Polovinom godine,sećaju se to moji prijatelji,napisao sam da se pred nama nalaze tri važna dogadjaja koji mirne duše mogu da se nazovu i našim ciljevima.

Da li će planeta sačuvati sve svoje lepote?
Prvi cilj je bio jačanje ekonomskih i političkih odnosa sa Rusijom.Svedoci smo da je ogroman procenat populacije skinuo sve strahove i anateme o Rusiji i otvoreno, a rekao bih emotivno i iskreno, izrazio sve svoje simpatije prema toj bratskoj zemlji a naročito prema njenom predsedniku Putinu. Rusiju danas, Srbi poštuju i vole ali više od svega toga,veruju da je ona u ovom času moćna i sposobna da svojom miroljubivom politikom spasi svet od sve jače i sve vidljivije nuklerne katastrofe. Osim toga,Srbija je uz pomoć Ruske diplomatije dobila dve svoje važne i velike bitke. Najpre, zaustavljena je namera Velike Britanije da Srbiju optuži za genocid nad muslimanskim življem u Srebrnici. Ta rezolucija u SB nije prošla kao i druga,užasno prljava i zastrašujuća namera da se preglasavanjem, Kosovo uvede u UNESKO i time prigrabi sve kulturne, istorijske i straterške tekovine srpskog naroda na teritoriji ove samoproklamovane države, uprkos činjenici da se šiptarski ekstremizam ogleda u paljenju i rušenju svih kulturno-istorijskih tekovina gredjenih vekovima na prostoru naših početaka i termelja. Ni ova rezolucija na skupštini UNESKU-a nije prošla.Posle ovih dugo pripremanih udara na Srbiju koji su imali za cilj da na pleća srpskog naroda okače sve krivice iz gradjanskog rata u Bosni i Hrvatskoj i to sa naznakom genocidnosti,usledila bi i revizija sporazuma iz Rambujea i sigurno gašenje Republike Srpske. Pokušaj Kosova da za debele pare i preko svojih sponzora stavi šapu na sva kulturna dobra i time dobrano oškrine vrata priznavanja u UN nije prošao, zahvaljujući Rusiji i našim dobrim diplomatskim aktivnostima.
Drugi cilj odnosio se na pokušaj Vuka Jermića da se domogne pozicije generalnog sekretara UN.Svedoci smo da je ta kampanja do zadnjeg momenta išla na ruku našem čoveku da bi u poslednjem krugu glasanja, ipak, bio izabran Portugalac Antonio Gutereš. No,bez obzira na sve to,Srbin je u ovoj dugoj kampanji ostavio dobar utisak!
I treći cilj, je bio Tramp! Još pre par meseci,Srbija se opredelila da podrži Donalda Trampa a svim srestvima ruši Hilari Klinton,ženu koja je ovde ostavila mnogo zla,smrti i nesreća koje su se uglavnom,prelamale preko srpskog naroda.Ona je jednostavno bila omržena.Tramp je pobedio i uprkos brojnim Soroševim blebetalima,koja već danima ne silaze sa ekrana lansirajući svoje individualne budalaštine o razlozima velike izborne pobede republikanaca u SAD sa premanentnim omalovažavanjem i ismejavanjem lika i dela novog predsednika Amerike.Inače,pobeda ovog konmtraverznog čoveka, vezana je za sve naše nade da će se odnosi Amerike prema nama promeniti, naravno, nabolje i da ćemo u Trampu imati prijatelja a ne pretnju i neprijatelja.
Da zaključim.U dva slučaja bio sam u pravu a u slučaju Vuka Jeremića,nažalost,ne.Posle svega,sada već mogu mnogo smelije i mnogo sigurnije da ustvrdim, da za Srbiju dolaze bolji dani i to u svakom pogledu.Ekonomski ćemo jačati ali i naša nova politička uloga, mogućeg posrednika u velikom svetskom samitu-samitu mira i prosperiteta, izmedju Trampa i Putina, vratića nas u punom sjaju i na svetsku političku pozornicu.Bićemo time i konačno promovisani u novog lidera na Balkanu koji će se mnog smelije i mnogo odvažnije pitati za dalju sudbinu svoje otete zemlje na Kosovu a i dalju integraciju Republike Srpske u sastav jedne države-Srbije. Uveren sam,da nama, ipak, idu bolji dani!

Нема коментара:

Постави коментар