понедељак, 13. фебруар 2017.

ZDRAV RAZUM-ŠTA TO BEŠE?

Juče je London Times objavio ovu čitulju a veruj te mi,nikakve razlike ne bi bilo u razmišljanjima da je teks objavljen u Beogradu,Nišu,Novom Sadu...Uostalom,pročitaj te pa prosudite:
Danas žalimo odlazak voljenog prijatelja Zdravog Razuma koji je bio sa nama mnoge godine. Niko ne zna tačno koliko je bio star s obzirom da je njegova krštenica davno zagubljena u birokratskoj crvenoj traci. 
On će biti zapamćen po tome što se držao dragocenih lekcija
Bežanje u zdrav razum
Znati kad se skloniti sa kiše,
Zašto ko rano rani dve sreće grabi,
Život nije uvek fer,
Možda Sam ja kriv.

Zdrav Razum je živeo po jednostavnim ekonomskim pravilima:
Ne troši više nego što zarađuješ i oprobanim strategijama
Odrasli, a ne deca, vode stvari.
Njegovo Zdravlje je počelo naglo da propada kada su uvedene dobro zamišljene, ali nedorađene, a preopterećujuće Regulative. Izveštaji o šestogodišnjem dečaku optuženom za seksualno uznemiravanje zato što je poljubio devojčicu i o Učitelju koji je otpušten jer je kaznio nevaspitanog učenika, samo su pogoršali njegovo stanje.
Zdrav Razum je izgubio tlo pod nogama kad su roditelji napali nastavnike jer rade posao koji su oni propustili da urade u disciplinovanju svoje nevaspitane dece.
Propao je još više, kada su škole morale da dobiju roditeljski pristanak da bi deci dali grabuljice za čišćenje suvog lišća sa stazica, ali nisu smeli da obaveste roditelje ako je učenica trudna i želi da abortira. Zdrav Razum je izgubio želju za životom od kako je crkva postala biznis,  kriminalci počeli da dobijaju bolji tretman od svojih žrtava a prostitutke da se  na medijima produciraju svojim klijentima.
Zdrav Razum je prebijen otkad niste mogli da se branite od provalnika u sopstvenom stanu i provalnik je mogao da vas tuži za napad. Zdrav Razum se konačno odrekao želje za životom kad je jedna žena shvatila da je kafa koja se puši vruća. Prosula je kafu u krilo i odmah dobila ogromnu nadoknadu.
Zdrav Razum će biti ispraćen do njegovih roditelja Istine i Poverenja, do njegove supruge Diskrecije, do njegove kćeri Odgovornosti i njegovog sina Logike. Iza njega ostaju njegova 4 polubrata:
Znam svoja prava,
Hoću odmah,
Neko drugi je kriv i
Ja Sam žrtva.
Pogrebu nije prisustvovalo mnogo njih jer je vrlo malo onih koji su shvatili da je otišao.
Ako ga se Ti još sećaš , prosledi ovu vest, a ako ne, pridruži se većini i ne radi ništa.

Нема коментара:

Постави коментар