среда, 23. мај 2018.

PANČIĆEV VRH!

Najveća srpska bruka smestila se na 2017m. Baš tu, odakle je "nebeski narod" najbliži bogu, dogodila se najogavnija malverzacija od koje svi sada peru ruke i prave se ludi. Na tom mestu, neko je bez ustezanja i griže savesti, poželeo da svakom Srbinu koji ovo kotu svoje države smatra svetim mestom, ugura prst u oko i još jednom pokaže da u ovoj zemlji i dalje postoje jake sile koje javno sebe protežiraju kao moćne i u svakom pogledu, jače od države.Tu, baš ovde,da cela Srbija pukne na zdravo,sagradjen je velelepni restoran čime su ti investitori pokazali da su njihova pravila važnija nego državna. Nema i ne sme da opstane ništa što je sveto, za bezbednost važno, za ekološke vrednosti nedodirljivo. To je logika tih ljudi koji o svojoj zemlji i njenoj istoriji ne znaju ništa a po njoj vršljaju kako im se prohte. Ko se to igra sa strpljenjem ovog naroda kome jed i pena sve više izbijaju na usta? Ej, zamislite, šta bi uradio svaki Slovenac da mu neko na Triglavu podigne restoran? Ujedao bi i golim rukama se obračunavao sa svakim koji bi to pomislio. Nama se ipak, dogodilo!
Šta bi Slovenci rekli da im je neko nešto ovako podigao na Triglavu
Priča ima krajnje prozaičan početak, što je još jedan od dokaza da baš upravo tako počinju sve monstruozne, drske i bezobzirne priče, koje normalan čovek teško može da razume i prihvati.Opština Brus je po rečima svog "neupućenog i neveštog" predsednika, čovaka koji se po obimu svojih brojnih afera uzdigoa visoko, toliko visoko, da svi tvrde, da mu Vučić nije ni do kolena.On je izdao dozvolu za izgradnju bifea od stotinak kvadrata, bez temelja i bez upotrebe armature i botena na samom Pančićevom vrhu gde je na očigled cele Srbije i svih ljubitelja ove planine i skijanja, ubrzo sagradjen velelepni ugostiteljski objeka od preko 1500 kvadrata. Nesreća je u tome, što su svi koji su morali da reaguju, okretali glavu i pravili se ludi.
Cela Srbija bruji o ovoj aferi
Kada je krajem zime otvoren i počeo da prima prve goste, bruka i sramota više nije mogla da se skriva.Cela Srbija je skočila na noge u potrazi za investitorom i čovekom koji stoji iza njega. Ispostavilo se, da je investitor žena koja živi negde na periferiji Smedereva što je još više podgrejalo sumnju da neko moćan stoji iza nje. Ko je taj, ako to nije Aleksandar Vučić, moćniji u ovom času od njega u zemlji Srbiji? I tu klupko počinje da se zamotava i ulazi u dugi i neizvesni sudski spor koga je država pokrenula protiv ove moćne družine, donošenjem rešenja da objekat ne može da se legalizuje već da mora hitno da se ruši do temelja.Umesto da tako bude, on se i dalje doteruje i gradi a jadni narod koji uspon na Pančićev vrh smatra svojom patriotskom obavezom,gleda,krsti se levom i desnom i svojim očima ne može da veruje.
Sa Pančića, dolinama i ravnicama ove zemlje, odjekuje eho r u š i t e, r u š i t e ...a odgovor, iz glava ovih prestavnika "druge" Srbije, sve je glasniji i uporniji:može, ali malo sustra!
Ako je nekome u ovoj zemlji stalo do obraza i morala, dileme ne bi smelo da bude. Ne samo da se ruši već da svi ovi drznici koji su umešali svoje prljave prste u ovaj nečasni i nemoralni posao, morali bi da završe u zatvoru. Samo to bi moglo da zadovolji poniženu i uvredjenu Srbiju kojoj je neko ovim čininom izvadio jedino i najlepše gorsko oko.

Нема коментара:

Постави коментар