понедељак, 30. новембар 2020.

SANDRA PEROVIĆ

I dalje pleni medijskim prostorom Srbije i stare Yuge.Sve je bolja, elegantnija, beskrajno šarmantna i neverovatno intelegentna. Ni njena lepota ne zaostaje za njom.Toliko je otišla ispred svih svojih kolega da svako njeno pojavljivanje u Dnevniku sve ostale rubrike stavlja u potpuno drugi plan. Ništa nije bitno niti važnije od onoga što govori Sandra a ona to čini na briljantan način.Recite mi, ali iskreno, da li ste u poslednjih desetk godina sreli na ekranu izveštača koji je pun znanja o onome što govori? Siguran, pripremljen, elegantno doteran a da mu svaka reč klizi bez zastoja i zamuckivanja. Novinar kod koga vidno funkcioniše veza izmecu centara u mozgu i jezika kao operativca.To je Sandra i ja sa zadovoljstvom ponovo emitujem neizmenjeni teks o njoj, mada smo daleki i još uvek nepoznati jedno drugome.

Sandra Perović

Zadovoljstvo mi je kada je vidim !
Ja ne znam Sandru Perović više od vas.Upoznao sam je na TV ekranu i eto,smogao snage da nešto napišem.
Novinar koji je ušao u svet filmskih imaginacija ako se svim svojim kapacitetima ne posveti sebi i svojoj publici, zauvek će ostati upamćen kao dobar,osrednji ili loš izveštač.
Sandra Perović,jeste izveštač, ali takav izveštač koji nikada nije propustio priliku da iz Venecije, Berlina, Kana, Njujorka... donese nešto novo.

Uživam u ženama koje tako strasno rade na sebi pogotovo kada im to mediji na kome rade, dopušta da i pokaže.Obilje sjajnih intervjua sa najtiražnijim filmskim zvezdama današnjice. Iskorak u njihov profesionalni ali i privatni život. Kratke i zanimljive priče koje, kako koji dan prodje, dobijaju dokumentarnu patinu. 

Njen izgled, ugladjen,doteran neodoljivo iziskuje odgovor na pitanje: čija to nevidljiva ruka tako savršeno daje finalnu glazuru izgleda ove dame (javila mi se mejlom i napisala: sve što vidite na meni kreiram i radim sama iz vlastitih izvora)Radujem se ako je to rezultat njene kreativnosti nastale sažimanjem onoga što nudi svetska moda, ali nisam ni malo tužan, ako je Sandra znalački odabrala i primenila savete najboljih svetskih stilista.I u jednom i drugom slučaju, to je rezultat borbe da se sa svakim novim danom nauči nova lekcija.
Da li je Sandra Perović uzor ili samo  kopija filsmkog djet-seta?

Ne, ova damo je jedinstvena i savršeno originalna i siguran sam da bi mogla da povuče pozitivan teret uzora mladim, lepim i obrazovanim devojkama sa ovih prostora.Za početak neka je njene mladje koleginice, koje pristižu, u svemu oponašaju.Sandra je otvoreni udjbenik koji se sa lakoćom i zadovoljstvom čita.Na RTS takvih nema!

Sandra je primer kako se  izlazi sa ovih Balkanskih stranputica prožetim dugim i pogubnim uticajem strašnih likova sa domaće estrade, iz domaćeg brloga i svega onoga što nudi "Ibarska magistrala" uz  sjaj i bedu likova poput Cece "nacionale",Lepe Brene i Saše Popovića,stasalih baš upravo tu na "magistrali" sinonimu našeg mentalnog i kulturnog propadanja!

Tri godine kasnije,imam razloga da nastavim ovu priču!

Dogodilo se to 19.novembra 2023.gosine u njenom nastupu u Trećem dnevniku RTS.Sandra je detaljem na svome plavom blejzeru zapanjila brojni auditorijum koji je od nje uvek učekivao nešto lepo i pravo a ne ono ušta je malo ko mogao da poveruje!

Da li je ona "Zena zmija" ili je reč o nekom novom po svemu čudnom modnom detalju koji se našao na njenim grudima?

Duž njenog levog revera,od mesta gde se blezer zakopčava,dominirala je "zmija" napravljena od srebnog staniola.Detaljno i brižno izvajana figura ovog gmizavca koji kod većine ljudi izaziva jezu i na pomen imena.Zašto je Sandra izabrala figuru zmije da dužinom, skoro od jednog metra,ukrasi svoj stajling, koji ni malo nije skrenuo pažnju na ovaj komplet koji je njoj i bez zmije savršeno stajao.Doduše,problem su bile i jako "glomazne" crne ciple sa masivnim džonom i grubom štiklom.

Ako je želela da gledaoci ne čuju tekst koga je čitala,onda je u tome uspela.Svi smo zabezeknuto, sa nevericom, gledali i njenu "srebrnu zmiju" a verujem da su mnogi i na počinak otišli a da im se ta slika nije sklidala sa očiju cele noći.

Modni trik ili modni krik?Brojni prijatelji,koji znaju da ja gajim izuzetno poštovanje prema Sandri,jutos su me zvali i u čudu pitali:Šta se to dešava sa Sandrom?Ništa mi drugo ne ostaje nego da sve otpratim čutanjem uveren,da će vreme uskoro pokazati sve i priču ispisati do kraja.Za kraj,opseg mojih nagadjanja ide u ovom pravcu!

Ako je reč o hrabrosti,to jeste hrabrost.Ako je reč o stilskoj provokaciju,stopostotni pogodak!Ako je reč o modnom promašaju u pokušaju i ta ideja je nadmoćno legla u prostor koga je narod ocenio "odvratnim i odbojanim"!I Ako je ovo pokušaj nove urednice Zabavnog programa RTS, da na sebe skrene pažnju,da je ona neko i nešto i da se za sve pita,pa i to,da može da se u prajm tajmu pojavi sa malim "pitonom" na grudima,onda je i u toj nameru uspela! Bilo kako bilo,ja ostajem uz Sandru Perović

Нема коментара:

Постави коментар