уторак, 20. август 2013.

TOLE




Ako uz nečije ime i prezime pristaje ova poznata misao velikog Ive Andrića,onda je to bez sumnje Tole Karadjić.
“Dođu, tako, vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!”

Fudbalska reprezentacija ubrzanim tempom nestaje sa mape sveta, ruinirani stadioni zvrje prazni, a i ono malo navijača što dođe napravi haos, ali predsednik FS Tomislav Karadžić nema nameru da se povuče sa funkcije!

Srbija je s Karadžićem na čelu proživela najteže trenutke u svojoj fudbalskoj istoriji, a da stvar bude gora, biće ih još. Katastrofalni rezultati, reprezentativci koji otaljavaju posao, nesposobni selektori, žestoke packe od UEFA i konstantan haos na tribinama nisu dovoljno velik razlog da Tole konačno napusti toliko voljenu fotelju.

Svaki navijač „orlova“ mora da je bar jednom u životu postavio sebi pitanje šta još treba da se dogodi pa da Karadžić ode. 


Sve što je do juče demantovao, Tole Karadžić  je u obraćanju javnosto- potvrdio! U našem fudbalu se dogadjaju prljave stvari tolike da sve zaudara. Igraju se utakmice tri za tri,nameštaju rezultati i prvenstva,trguje talentovanom decom i zrelim ljudima.Fudbalom caruju kriminalci i kladioničari koji nemaju interesa da se fudbal igra  za pobedu i slavu već za goli novac.Doduše,Tole se ogradio.Ljut kao ris, što pola lige traži njegovu smenu i konačni odlazak sa funkcije prvog čoveka FSS, on prstom upire na  onu a i ovu upravu Zvezde nazivajući ih   grobarima ovog najtrofejnijeg  domaćeg kluba. Za svog komšiju iz Subotice, Tole tvrdi da on zapravo nema tim, već neke momke koji jure za loptom dok ne naiđu prvi kupci.O Zvezdanu Terziću sve najgore uz napomenu da će se njim baviti sudski organi zbog učinjenih krivičnih dela.Tole zasipa drvljem i kamenjem brojne menadžere koji haraju domaćim fudbalom trgujući decom na način kako se u Rimu trgovalo  robovima.I tako dalje i tome sl.Poenta je,što je sve rečeno  tačno. 


                   Tole Karadjić,šalje pozdrave iz Brazila:
                            njemi niko ništa ne može !

Zbog toga, što je to rekao, na način kako je rekao,Tole zaslužuje status glavnog svedoka na sudjenju njemu i kriminalcima iz domaćeg fudbala ili ulogu insajdera koji bi morao da temu proširi i strele odapne i prema klubovima za koje on veruje da su na njegovoj strani i da koalicija sa Partizanom neće i ovoga puta dozvoliti da taj čovek konačno bude proteran sa funkcije predsednika FSS.Ono što Tole predvidja  je to da je pola lige za njega a pola protiv njega. Medjutim, da bi se liga održala i prvenstvo odvijalo po programu, ti klubovi ipak,moraju da igraju utakmice medju sobom i to po pravilima fidbalskim i bez mućki i nameštanja.Ako bi se takva operacija dogodila, onda Toleta treba proglasiti najboljim usto i dozivotnim, predsednikom FSS u kome pola klubova igra pošteno a pola nepošetno i prljavo.Bila bi to jedna od najboljih liga u Evropi.Nažalost,ljuti Karadžiču,u domaćem fudbalu nema nevinih i zaštićenih. Fudbal je na svim nivoima u Srbiji propao i tu i tamo po neko, kao ovi klinci, prvaci Evrope,podsete da možemo i umemo  što nije dovoljno da bi se utisak popravio.Klubovi "umiru" jedan za drugim dok Tole uživa u blagodetima dobre organizacije i punih računa  zaposlenih u FSS.Grdno mu je zamereno,što pre neki dan, nije došao da oda pomen Hajduku iz Kule koji je definitivno izbrisan sa domaće fudbalske mape.Nema ga, bankrotirao,predsedniče FSS.

Tole se ne zaustavlja na ovome.On poziva policiju da dobro otvori oči i spreči "pakleni plan” ovih ljudi koji imaju namere da prekinu utakmicu sa Hrvatima i time "zakucaju ekser" domaćem fudbalu za vek i vekova, amin ! Pazi sad,krio se od medija da objasni slučaj prekidanja utakmice sa Italijanima u Djenovi, kada su mediji tražili odgovor na pitanje, ko je naručio  a ko izveo ovu sramnu ujdurmu.Da li je FSS,  ako je znao,sve to mogao da spreči. Pravog odgovora nikada nije bilo, ali sada je "više nego izvesno", da će neko od njegovih kritičara sahraniti srpski fudbal tako što će napraviti incident i naterati sudiju da prekine utakmicu sa Hrvatima !!!
Nisam siguran da će se nešto u domaćem fudbalu promeniti odlaskom Toleta Karadžića iz kuće fudbal u Staroj Pazovi, ali sam siguran da on mora da ode. On je kočnica i njegova predvidjanja da će fudbal dalje stradati jer će ga preuzeti kriminalci, nisu izvodljiva niti dokaziva. Šta ćemo Tole, ako okrene pa krene nabolje ?

Нема коментара:

Постави коментар