четвртак, 24. април 2014.

NESREĆA NAM NEDA DA ŽIVIMO !



Teško se radjamo, još teže živimo a lako nestajemo.Zna se, da  u Srbiji više umire nego što se radja, ali da se proredjujemo u neverovatnim okolnostim i nesretnim slučajevima, priča je od koje zastaje dah.
Gledam, po petnaesti put, skupiso se narod, majke, očevi, braća i sestre, prijatelji da odaju počast i upale sveću pred spomenikom šesnaestoro nedužnih radnika RTS, pobijenih iz hira i ludila začetog u glavama moćnih hegemona. Ne mogu a da ovom prilikom ne podsetim na strašan pir izveden tokom  tromesečnog bombardovanja od strane američke alijanse i njenih suludih predvodnika kojima će bog presuditi za ta neopisiva zločinačka nedela. Sa indignacijom pominjem imena ljudi kao što su Bil Klinton, Madlen Olbrajt, Vesli Klark. Uveren sam da će ih stići, ako ne ova zemeljska, onda božija pravda i istina o zlodelemi koje su počinili nad nedužnim narodom male Srbije. Hiljade ubijenih, na stotine domova sa zemljom sravljenih u prah i pepeo pretvoren višedeceniski mukotrpan rad. To im ide na dušu i neka zbog toga ispaštaju do zadnjeg treptaja života. Ubijali su nas silnici i krvnici ali zašto se mi sami, usred mira i spokoja, ubijamo. Zašto?

Uperila pištolj, foto Facebook
Tako počinje:pištolj kao igračka a kada deca porastu...?
 Šta je ta jadna nesretnica tražila sa svoje dvoje maloletne dece pored obale nabujale reke? Kakva je to ruka sudbine  povukla majku da iz svog doma izadje u šetnju  da bi se igrala  bacajući kamenčiće u talase! Šta? I kako to obično biva kada nesreća trži svoje žrtve, devojčica se u trenu našla u talasima  reke a ona sa sinčićem u najručju utračala da je spasi ! Pomahnitala reka, uvukla ih je u svoj Ad i tala  odnela u večnost. Majku nesretnicu na obalu je izvukao komšija koji se tu našao. Srce  se cepa od tuga. Maša je imala samo 3 godine a Martin tek 10 meseci. Ej, dva nedužna detata, tek progledala, tek zakoračila u život su nestala. Nema ih više, ostaće sećenje i bol koji će razdirati duše oca i majke koji su još u šoku i neshvataju šta im se dogodilo. Dok ovo pišem, sa televizije slušam vest da su tela devojćice i dečaka pronadjena a da je majka privedena sa teškom optužbom. Kamera beleži potresnu sliku malog nevidljivog tela koje leži na ledini pored reke prekiveno belim peškirom. Kilometar i po odatele, spasioci su pronašli i telo male Maše. Bol i tuga nadvili su se nad ovim moravskim selom,“srce da iskoči iz grudi“,kaže jedna uplakana starica uz svoj ljudski i razumljiv komentar:“Tragedija,golema,tragedija“! Zašto je tu, gde je najtanje, moralo da se pokida? Zašto su ove dve nedužne pahuljice morale da nestanu i istope se, ostaju pitanja za večnost. U Srbiji nas od juče,od ovog časa iz sata u sat, ima sve manje i manje. Bilans nestalih i umrlih je sve duži i duži a tragedije sve strašnije i strašnije. U Mitrovici,momak  preklao devojku a u Kaludjerici tragedija.
Brat sa tek napunjenih 20 godina, se poigrao pištoljem, odakle njemu pištolj, a on-pištolj, kako to biva, sam od sebe opalio. Zlokobni  lutajući, crtni metak, zario se u telo Marka Jakovljevića kome  je još dve godine nedostjalo do punolestva i ubio ga na mesto. Dok je padao, Marko je uspeo   da izgovori: „Miloše,šta to bi“?
To strašno pitanja, brat je uputi svom starijem bratu u čijim rukama je bio pištolj kada je opalio. Brat ubio brata!!!  Priča  teška,za roman, za film...Za sudski epilog, koji će se završiti dugom robijom  nesretnika koji će, dok samuje u ćeliji tuge i bola,  sto puta i na sto načina, postavljati sebi to  teško i po običaju pitanje bez odgovora: “Zar je moralo ovako“ ?
Majka i otac, izradjali dva sina a oni ovako strašno i surovo,u trenutku zaborava, opuštanja, dečačke bezbrige, pokidali i uništili sve oko sebe. Opet nas na spisku živih ima manje a više na spisku umrlih i nastradalih. Srbija je izgubila dva snažna i rasna muškarca sposobna da nastave lozu medju ovim strašnim vihorima koji duvaju Blaknskim prostranstvima rešenih da nas istrebe i unište. Imamo li snage i pameti da zaobidjemo ovu zlu kob koja nam preti da nas neće biti ako ovako nastavima da nestajemo, bez razloga i bez pitanja? Šta više to treba da nam se dogodi, da bi smo okrenemo ledja nesreći prigrlili poštovanje,ljubav, radjanje, napredovanje...? 

Kakav strašan obrt ! 
Samo dva dana pošto su spasioci izvukli tela nesretne dece iz nabujale reke, Kurir je objavio strašnu vest.
 Biljana Milenković u policiji ispričala jezivu istinu
MAJKA PRIZNALA: Išla sam kod ljubavnika, deca su mi iz naručja upala u reku!


Kobnog dana voda je odnela most, pa je Biljana uzela Martina (1) i Mašu (3) u ruke i zagazila u nabujalu reku Turiju kako bi došla do druge obale i kuće svog momka

Biljana Milenković
Zadržana u pritvoru... Uplakana Biljana Milenković



Jeza... Čitulje na mestu tragedije Jeza... Čitulje na mestu tragedije

Priznala je da se s ljubavnikom upoznala preko zajedničke komšinice i da se tri dana pre tragedije iskrala iz kuće, dok su deca spavala, i prvi put imala seks s njim. Tada je reku prešla preko drvenog mostića - prepričao je Biljanine reči izvor Kurira.
Na dan tragedije Biljana je telefonirala ljubavniku i predložila mu da se sretnu u njegovoj kući. 
Danas sahrana

 - Kad je došla do Turije, videla je da je bujica odnela most, pa je odlučila da pregazi reku. Mašu, koju je dotle vodila za ruku, uzela je oko pojasa, a Martina u naručje, i tako krenula na drugu obalu. Međutim, nabujala Turija ju je oborila i voda je odnela decu - kažu naši sagovornici.
Biljanin prijatelj je, kako saznajemo, u policiji potvrdio njene reči.
- On je kazao da je s Biljanom stupio u vezu na njeno insistiranje. Odbacio je bilo kakvu vezu s tragedijom u kojoj je poginulo dvoje dece, a policija nema nikakav dokaz koji bi opovrgao njegovu priču - kaže naš izvor.
Mališani će biti sahranjeni danas u 13 sati u Bankovcu, a sudija za prethodni postupak njihovoj majci je odredio pritvor do 30 dana.
Suprug u šoku kad je čuo za Biljaninog ljubavnika
BOLJE DA JE ONA POGINULA!

Biljanin suprug Goran tvrdi da nije znao da se ona viđala s drugim čovekom.
- To ne može da bude tačno, pa da je ona bila s drugim, odmah bih je najurio! Ne mogu da verujem da je mogla tako nešto da uradi. Bolje bi bilo da se ona udavila, a da su mi deca ostala - priča neutešni Goran.

On kaže da nije imao razloga da sumnja da ga Biljana vara.

- Bila je promenljivog raspoloženja i nekad se svađala bez razloga, ali ja bih tada samo izašao iz kuće. Mučili smo se da podignemo decu, nisam birao posao, a ona se starala o njima. Kada bih došao kući, dečica bi me presrela, gurala bi mi ručice u džepove i pitala: „Tata, šta si nam doneo?“ Maša mi je u zadnje vreme tražila salamu, a Martin je tek počeo da priča i zvao me tata... Oni su bili moj život! Činilo mi se da je Biljana bila brižna majka i ne mogu da verujem da su deca stradala njenom nebrigom - kroz suze kaže Goran.
Obdukcija

DECA SE UTOPILA

Obdukcija je potvrdila Biljanine navode da su se deca utopila. U njihovim plućima nađeni su voda i mulj, a nisu imali povrede koje bi ukazale na nasilnu smrt.
Ljubavnik

MAJKA ZABRANILA RAZGOVOR

Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt i s Biljaninim ljubavnikom, ali u tome nije uspeo. Njegova majka, koja mu je i staralac, zabranila je svaki razgovor s njim.

Нема коментара:

Постави коментар