недеља, 14. јун 2015.

FUDBAL SA DVA LICA !






"El grande Predrage",prvi golman sveta


DOČEK NA TERASI ŠAMPIONA
22.06.2015.godine





PRVACI SVETA
Malo je dogadjaja u karijeri  novinara kada mu se pruža prilika  da odahne i sa velikim zadovoljstvom konstantuje:ponosan sam šta sam napisao i predvideo na svom Blogu. Bila je to priča sa utakmice protiv Amerike odigrane u četvrtfinalu ovog zanimljivog turnira.

U polufinalu pobedjana je odlična ekipa Malija rezultatom 2:1  a u finalu igrala se utakmiza života.Pali su nepobedivi Brazilci i to u 118 minutu golom Maksimovića.Tri minuta pre kraja ove stresne utakmice, na semaforu je pisalo Srbija-Brazil  2:1.I ostalo je tako !

Srbija je  prvak sveta i ta istina obletela je brzinom munje zemaljsku kuglu i time konače uverila sve neverne Tome da je to ipak, istina,velika istina.Zvuči nestvarno, ali tako je - Srbija je u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu pobedila Brazil! Junaci su "orlići", igrači omladinske selekcije, koji su petostruke šampione sveta savladali posle produžetaka sa 2:1 u finalu turnira, zahvaljujući golu Maksimovića u 118. minutu.Poveli smo golom Mandića u 70 minutu da bi Brazilci izjednačili samo 3 minuta kasnije.

 Za uspeh ostvaren u kišovitoj novozelandskoj noći zasluge imaju:
 Rajković, Gajić, Babić, Veljković, Antonov, Zdjelar, Milinković-Savić (od 82. Jovanović), Maksimović, Živković, Mandić (od 76. Gaćinović), Šaponjić (od 95. Ilić).Oni odlaze u fudbalsku istoriju i o njima će pričati pokoljenja.


Ostaće upamćeno da je golman Predrag Rajković proglašen najboljim golmanom na prvenstvu čime je stekao pravo da uz svoje ime pripiše i nadimak"El grande Predrage" kao nekada u Urugvaju Jakšić "El grande Milovane." "Bronzana lopta" otišla je u ruke Milinković-Saviću.


EL GRANDE PREDRAGE

Njega su na prvom svetskom prvenstvu u Urugvaju nazvali "El grande Milovane" a toliko godina posle Montevidea rodio se novi "El grande Predrage."

            Milovan Jakšić                                                                             Predrag Rajković






Svako od igrača mogao je da ponese  ovo laskavo priznanje ali pre svih mladi i neuhvatljivi Živković.Nažalost,FIFA je odlučila da za najboljeg fudbalera proglasi Turea iz reprezentacije Mali. 

 
Oni su prvaci sveta u fudbalu
Tekst objavljen 14.06.2015.godine


Šest sati nas je delilo od dve fudbalske priče.Ona tužna i ružna iz Kopenhagena i ona drug,jutarnja sa dalekog Novog Zelanda,radosna i puna emocija.

Najpre su "A" reprezentativci po drugi put od kada su rusvaj u FSS napravili,najpre,Siniša Mihalović,a potom,čovek koji je apsolitni krivac za stanje u domaćem ligaškom i reprezentativnom fudbalu.Tomislav Karadžić,najtamnija strana našeg sporta i to našeg najpopularnijeg sporta,svojim neznanjem i organizacijom sa primesama Sicilijanske mafije,učinio je toliko grehova da će povratak na stare staze trajati dugo i mučno.

Nije nas bilo na Svetskom festivalu fudbala u Brazilu a evo,neće nas biti ni na Evropskom prvenstvu.Sramota i to velika sramota.

 


 Znaju ko su i koliko vrede !
Dečaci koje je Veljko Paunović odveo na Svetsko omladinsko prvenstvo  već na ispraćaju jasno su poručili:imamo i kapaciteta i znanja za igru u finalu.I evo ih na korak do tog cilja.Najpre obračun sa reprezentativcima Malija a potom,verujem u to,utakmica života i to najverovatnije sa vršnjacima iz Brazila za kopiju pehara  nezaboravnog Žila Rimea i to onog lika koga je u  seriji "Montevideo-bog te video",sjajno odigrao Dragan Gaga Nikolić, koji u ovim sparnim letnjim danima bije svoju bitku za život.Navijamo za njega i za ove mladiće da se sa uspehom ispenju na fudbalski Olimp i svima odatle poruče:da,mi smo ta NOVA,HRABRIJA I PAMETNIJA SRBIJA.

Нема коментара:

Постави коментар