среда, 11. новембар 2015.

FANTASTIČNO-1,25 POSTO!




Punih šest meseci čekali smo famozni  procenatI, dočekali-1,25 posto!
Hvala  vam gospodine predsedniče,vi ste čovek od reči! 


Ono što ste, doduše, prikrivali od nas to je da ste užasni cinik i  škrtica kao da ste Piroćanac a ne Bosanac ! I baš upravo oni,ti Piroćanci  apsolutni šampioni u krtičarenju,pitaju vas: kude bre nadjoste ovih 0,25 posto!  Ajde  1 posto to si razumemo,  ali  otkud i iz koju računicu izbi ova četvrtka od jedan posto ? Ovojsi je čista zajebancija! Ete, od danas kad to čusmo, deca  se ubiše od zezanciju. Vikaju, deko, kupi mi sladoled u dve rate!
Predsedniče,izvini te na ovoj slobodi da vam se ovako obratimo.Ako sve ovo ne isteramo na šalu,ili kako reko smo-zajebanciju, ništa nam drugo ne ostaje nego da puknemo od muke.I baš upravo sa imenicom MUKA  žive vaši penzioneri a posle ove objave stanje se naglo pogoršali.Od  danas  nam se sve SMUČILO !


Ni slučajno, nemoj te se truditi da nam na ovo pitanje odašiljate  odgovor. Nije nam potreban jer  i tih 0,25 posto su  pare bre! Ništa nije za bacanje pa ni celih 50 dinara koliko će povećanje  penzija usrećiti naše  sugradjane koji primaju 20 hiljada penziju i to u dve rate! 


Ono što se pamti i što niko od 1,2 miliona otpisanih penzosa neće zaboraviti, ne barem do prvih narednih izbora, je podsećanje na dane kada nam je na jedan olaki i prevarantski način  oteta penzija.Bila je to vaša uspešna  in vivo operacija, bez protesta, jauka i suza… Ponašali smo se na način kao da  smo svi bili pod kolektivnom anestezijom uvereni u iskrenost  reči tek imenovanog  mladog i ambicioznog Premijera. Umesto  zahvalnosti i poštovanja, Aleksandar Vučić se opredelio za nešto sasvim drugo ali ne i neočekivano.
Misija MMF: kome su oni sreće doneli !


Sve je  uradjeno  sramno i do bola uvredljivo i bolje je i časnije bilo odustati od bilo kakve  podele  para kojih nemamo, nego ovako  poniziti sopsteveni narod. Za  učinjeno, nema drugog  objašnjenja kao ni  konstatacije da banditi iz MMF , sve je očitije, nisu ovde samo u monetarnoj  misiji već i u misiji  jedne  ekspazionističke politike koja  preko  totalnog osiromašenja zemlje igra i na  kartu njenog  potpunog intelektualnog obezglavljivanja. Srbija  zemlja u večitom dužničkom ropstvu (samo u narednoj godini MMF na ime kamata moraće da se isplati 1,3 miliarde EU) ali i zemlja bez mladih i obrazovanih ljudi bez kojih nema  oporavka  a ni izlaska iz krize. Problem u podeli ovakvog “prebogatog” finasijskog kolača  dotakako je  tačku usijanja, kada su na red došli univerzitetski profesori kojima je trebalo povećati plate za celih 2 posto! Banditi iz MMF su se tome žestoko usprotivili.

Noćas je noć tuge za srpske  penzionere kojima ne preostaje ništa  drugo nego da oplakuju svoju sudbinu a oni koji su zdraviji od većine  obolelih, da se vrate poslu kako bi  preživeli. Definitivno, od penzija, za koju smo izdvajali punih 40 godina rada, neće moći  da  se živi a ni preživljava. 

Lekari očajavaju sa  svojim malim platama i sve punijim ordinacijama a poreznici i finasijski policajci gube  strpljenje. Fudbaleri gladuju, liga  se raspada, stadioni su sve prazniji. Na pijacama obilje  još uvek neprodate jesenje robe a u prodavnice obuća i tekstila niko danima ne ulazi. Kinezi beže glavom bez obzira. Nešto bolje stoje prodavnice stare oprane i opeglane garderobe pristigle sa brojnih  evropskih smetlišta. Dve košulje za  samo dvesta dinara...

To je slika Srbije!

Iz inostranstva  stižu  pohvale za uspešne reforme. Cena koju plaćamo za takav prljavi marketing,prevelika je gospodine Vučiću. Narod ste žrtvovali! Uterali ste nas u tešku i nepodnošljivu bedu sa izgledom da iz nje izadjemo-NIKADA ! 

Ako još imate trunke časti i morala, stanite na "rep" ovim koštaplerima iz MMF i zahtevajte grejs od nekoliko godina, da malo predahnemo, oživimo, počnemo da verujemo da nade i izlaza ima.Pod uslovom, da vi vladate ovom zemljom,  a ne oni ?

Нема коментара:

Постави коментар