петак, 6. новембар 2015.

ZAVISNICI !

Biti apsolutni zavisnik to je danas smisao svih političkih, ekonomskih, vojnih i mentalnih strategija koje primenjuje Amerika svuda gde im je to dopušteno. U Ukraini su napravili haos a onda ih je Rusija sprečila, u pet do dvanaest, da to isto finiširaju i u Siriji.
Smisao ovog omiljenog straeškog  termina funkcioniše besprekorno, kroz dobro uigranie kancelarije i sekcije po šemi "što propusti  Mali Radoica to dočeka Deli Radivoje".
Preko pojačanih priliva belog praha najpre se udara na mentalni sklop  stanovništva i to po najviše na mladju populaciju. Zavisnost se širi kao zaraza budući da je ona praćena  bedom, siromaštvom, nezaposlenošću i totalnom neperspektivnosti življenja.Caruju brojni mediski apsurdi koji kroz  rijaliti programe šire nemoral producirajući ljude iz sumnjivih socijalnih slojeva. Sve to stvara ruznu sliku o društvu u kome živimo. 
U drugom ešalonu se pojavljuju stratezi ekonomskog raštimavanja svih pa i najmanjih privrednih potencijala zemlje. Sve je to propraćeno uz burne političke i nacionalne vibracije koje se u većini slučajeva završavaju  krvavim epozodama višegodišnjeg gradjanskog rata i totalnom devastacijom  svakog kutka životnog prostora.
Prvi spasioci, posle teških godina rata, koji bez rezervno nude ruku spasa i nade,  su uigrani eksperti iz misije MMF i Svetske banke. Krediti pljušte a oporavak  sklerotičnog ekonomskog krvotoka uslovljava se  potpunom zavisnošću od  dolara  i ogromnih kamata koje su  pokrivene  prirodnim resursima. Rudnici, energedske rezerve, vodeni tokovi, banje i eko površine  za proizvodnju zdrave hrane su na spisku hipotekarnog prekrivača.
Misije MMF-ovih finasijskih  dželata i neopisivih zelanaše, bivaju česte jedino ako se u zemlji nešto radi, trpi  i bedno živi i to sve u funkciji   obezbedjivanja milijardi za  servisiranje  dužničkih obaveza. Zemlje koje ne ispunjavaju taj uslov, finsijski misionari ih zaobilaze u širokom luku.Uglavnom, glavnica duga se ne  pomera sa mrtve tačke i ona ostaje  kao trajni stimulator  ekonomske zavinosti . Ono što se  isplaćuje to su  kamate. 
 
Ovako je najbolje:"Širok Dunav,ravan Srem"...

Za "uspešan" ekonomski oporovak, koga inače, stanovništvo ni u promilima ne oseća, stižu nagrade i pohvale u vidu minimalnih procenata koji  pokazuju svetu i budućim investitorima, de se ekonomija zemlje  nalazi na putu oporavka. Domaći  stražari, plaćenici i potpuni zavisnici od njihovih honorara, budnim okom prate sve što se dešava reagujuću burno i grubo na svaku pomisao da  se i neka mrvica tog  ekonomskog oporavka  podeli sa gladnim i siromašnim narodom.
Svi zavisnici našeg tipa imaju svoj nazavisan Fiskalni savet i svoga "uglednog" profesora Paju Popovića koji je u stanju, da ako  treba, skoči i na sto, povisi ton do visokog "c" i onako krečeći kaže:ne dam da se povećaju plate a naročito ne penzije.Ne dam bre,dok sam ja ovde i dok  me oni plaćaju.Umesto plata, hoću da vidim reku otpuštenih državnih činovnika koji će svojim ateriranjem na  prezasićeno tžište rada, podstaknuti novi cunami ekonomskog nezadovoljstva i propadanja. Hoću što više zavisnika jer to je garancija da  ce u zemlji naglo porasti  broj drugih zavisnika,pogotovo onih, koji su naučeni da kleče i mole,sebe radi a pogotovo, svog političkog opstanka i kredibiliteta.
Od prevelike želje da  se u takvoj suludoj politici  totalne zavisnosti, pojedinci  se zaborave i počinju pred  medijima da izgovaraju  gomile  nezdravih i nerazumnih besmislica. Da bi udovoljio MMF i Fiskalnom savetu, ministar zdravlja Lončar, požurio je da izjavi da je u njegovom resoru zaposleneo  25 posto nemedicinskog kadra. Oni će po automatizmu,odmah dobiti otkaz ! 
Sjajno! Da li to znači, da  će višak lekara sa biroa raditi poslove portira, vozača, kuvarica, spremačica, blagajnika i majstora na održavanju  opreme i zgrada. Da li će za nezaposlne mlade lekare obavezna praksa počinjati u vešeraju ili u stolarskim i bravarskim radionicama gde se popravljaju  razgavljeni  plakari, kreveti i polomnjene stolice?  Boljeg primera koji dokazuje sve pogubne uticaje od  neke vrste zavisnosti ,kojom je  Srbija zahvaćena  decenijama, nema !
I tako,ringišpil  zavisnosti je najvažnija usto i najproduktivnija strategija gde iz kruga niko ne može da izadje.Radio-ne radio,crkavao, ridao ,pomoći nam nema-prijaterlju moj !

Нема коментара:

Постави коментар