среда, 13. јул 2016.

LOPOVI SE NE SMIRUJU !

Dok vam se ne dogodi vi zapravo i ne znate u kakvom haosu zivite.Samo nekoliko minuta trebali je uigranoj ekipi lopova da usred bela dana ispred vrtica "Deciji gaj"na Ceraku, razboju staklo na kolima i odnesu sve sto im je bilo pod rukom.Bila je to startna pozicija za haos  koji će vas sačekati  tokom dana.Dan neopisivih muka.
Prvo što ce vas šokirata bila je reakcija okupljenog radoznalog sveta.Očito naviknuti na ovakve scene, najpre  če vam skrenuti pažnju na gomilu stakla sa  ranije razbijenih  automobila i umesto  utehe saopštiće vam surovu istinu koja glasi:nema dana da lopovi na Ceraku nekome ne obiju kola! Cak je i uprava Vrtica na ulaznim vratima postavila upozorenje roditeljima da nista ne ostavljaju u kolima jer su kradje i obijanja postale ucestale. Naravo, identičnu informaciju uputili su i šefu policije na Čukarici i od tog časa niko nije video  ni jednog policajca u blizini a ni jednu patrolu  koja je u obavezi da redovno kontroliše ovakva mesta a pogotovo onda kada stigne upozoravajuća informacija.
 

Učestale slike pred  beogradskim vrtićima


Drama je već počela ali  oni koji to nisu doživeli i ne slute  šta ih u nastavku dana čeka. Kao bez glave jurite u policiju gde slusate neverovatne price ali i gomilu kritika na njihov rad da zapravo osim sacinjavanja zapisnika, od njih drugih koristi nema!!! Kada date tu famoznu izjavu i samome sebi postavite pitanje, čemu ona služi, nastavite  bezglavo da  trcite ka banci da blokirate kartice, odjavite licnu kartu i zdravstvenu knjizicu, vozacku, zamenite bravu na stanu a kod Telenora i Telekoma  blokirate telefone. Za to vreme, drugi deo porodice pretura po internetu tragajuci za staklom na vratima.  Kada i to pronadjete, tamo u nekoj garazi dok cekate na montazu, vi od price koja sledi, ne mozete ni usta da zatvorite.
-Da vam se to nije dogodilo ispred vrtica na Ceraku, radoznalo pita mladic koji montira staklo.
-Da, ispred vrtica, kazemo mi !
-Ne cudite se. Do sada me je zvalo najmanje desetak roditelja sa istim problemom. Obdanista su postala poligoni gde vrsljaju lopovi otomajuci sve sto nadju u kolima. I to se dogadja u jutarnjim satima kada roditelji nose pospanu decu verujuci da za pet minuta niko nece obijati kola i verujući u veliku frekvenciju onih koji  pristiži svaki minut.
-Ali, avaj. U tome je greška. Nimalo slučajno, država vas je unapred optužila i time za sebe prigrabila alibi, da ona ne snosi nikakvu odgovornost što ste vi gradjanine prevideli da vaš prostor u zaključanim kolima nije vaš privatni posed zaštićen po zakonu o privatnosti i da niko nema obaveze, pa čak i oni koji su za to plaćeni, da ga čuvaju od kriminalaca i lopova rešenih  da javno demonstriraju snagu  nepoštovanja zakona i svih drugih pravnih normi.
-Slusate i ne verujete. Majstor  prepun priča koje su mu preneli napaceni roditelji zakljucuje i deli savete.

- 1.Niste smeli torbu da ostavite u kolima i sada ne vredi da očajavate !
- 2.Moraliste da je ponesete ili negde sakrijete u protivnom,doživeliste  neprijatnost koju su doživeli mnogi pre vas.
- 3. Ovo vam je skupa skola koju ste primorani da platite, plus nerviranje i maltretiranje a ono sto je najglavnije i najbitnije, a na to ne mozete da uticete,  to je pitanje: u kakvoj zemlji mi to zivimo i da li na nekoga mozete da se oslonite i da nekome verujete !!!
 U zdrav pojam vas ubija i cinjenica da je sve ovo opste poznata stvar ali da oni koji su za to zaduzeni nista ne preduzimaju pa se stice utisak, a to je misljenje ogromnog broja ljudi, da policija to aminuje ili u najboljem slucaju, misli da je to toliko MALI I ZANEMARUJUCI kriminal koji ne zasluzuje paznju i znacajnije angazovanje na njegovom suzbijanju.
Ogromna greska, gospodo policajci a verovatno veliko hvala i od "gospode lopova", kojima je ocito otvoren prostor da rade sta hoce !
Uvece kada sve saberete, zivce smirite, konstantujete da ste izgubili radni dan, da ste ostali tuzni i razocarani sto se neko brutalno poigrao sa vasim dostojanstvo i tek na kraju, sto nije za zanemarivanje, da vas je sve ovo kostalo oko 500 EU. 
Ej Srbijo,zemljo mučenika, kranje je vreme da  u tebi narod živi mirno i dostojanstveno, zastićeno od ovakvih neprijatnosti koje nas vrećaju u vreme hajdučije kada su zemljom  harale bande odvažnih i  smelih ljudi unapred od države i društva osudjenih za zlodela na najteže kazne. Danas  su druga vremena.Država nema snage da se obračuna sa patološkim zlikovcima koji zlostavljaju bebe, malu decu, ubijaju kada im  se prohte, kradu da bi imali para za kupovinu  opijata koristeći njegovu "snagu" za juriš na nova  zlodela.I niko im  ništa ne može ! Čemu onda taj famozni zapisnik i gubljenje vremena u policiji ? Čemu ?


Нема коментара:

Постави коментар