понедељак, 14. мај 2018.

(NE)MORALNO!

Ako postoji trunke morala u glavama ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije, onda bi bez dvoumljenja trebalo poništi utakmicu Spartak- Radnički. Malo je reći da je na sceni bilo skandalozno sudjenje još uvek u svetu ne zabeleženo.
Ako ovo računate u pobedu,nikad vam niko neće kročiti na stadion!
Bila je to demonstracija ludačke psihologije "čoveka u crnom", čije ime od sramote ne želim ni da spomenem. Bez trunke rezignacije, mirno i čiste savesti tvrdim, da je takvo sudjenje: katastrofalno, sramno, namerno i nemoralne.
Ovaj jadni sudija, morao bi zbog svega što je uradio da bude proteran iz fudbаla,da mu se zabrani doživotni pristup utakmicama i da zbog očiglednog kriminala i obmane, završi na teškoj robiji. U protivnom, otišli smo konačno do vraga.
Ako neko pak misli da i ovo treba da prodje po formuli "svako čudo tri dana",uveravam ga da se grdno vara.Nije ovo samo fudbalsko pitanje ovo je pre svega ljudsko pitanje čijim jasnim presekom naziremo duboku i neizlečivu bolest društva nespremnog i nesposobnog da se sa ovakvim javnim kriminalom obračuna po zakonima i moralnim principima države koja se u svetu legitimiše da postoji, da se bori i da teži višim životnim standardima.
Zašto to kažem?
Zato što je nedopustivo da se javne ličnosti,u ovom slučaju na sportskim priredbama, ovako nemoralno, drsko, bez trunke poštovanja kodeksa koga zastupaju, sudijskih pravila, ponašaju po volji i interesu druge strane sa ciljem favorizovanja Spartaka i nanašenje ogromne štete fudbalerima Radničkog,gradu Nišu, celekupnom jugu Srbije, pa ako hoćete i ostaloj sportskoj javnosti naklonjenoj iskorenjivanju  kriminala iz svakodnevnog života.Spartak ne može ovu pobedu da uknjiži u anale slavne istorije svoga kluba. Ovo pobeda je sramna i zbog nje će generacijama dece koja trče za "buba marom" na severu Bačke, brideti obraz. U ovoj pobedi nema slasti ima samo smrada. Ovu pobedu nije dobi čovek već najgori ljudski šljam. Ako Spartak sa ovom pobedom želi da se nadmeće sa klubovima po Evropi, neka mu bude ali, to neće trajati dugo.
Slučaj, da baš tako, slučaj nad slučajevima, ima svoju ogromnu specifičnu težinu i neka je proklet svako ko namerno  zažmuri nad njim.

IPAK SE DOGODILO
Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, naš fudbalski sudija Srđan Obradović uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

"On se sumnjiči da je na fudbalskoj utkamici u Subotici, između Spartaka i Radničkog iz Niša, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji tim u odnosu na protivnika", navodi se u saopštenju MUP-a.
Njemu je određeno dvodnevno zadržavanje iza rešetaka, a nakon toga će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.
Podsetimo, Obradović je tokom vikenda od jedan od najčudnijih penala koje je publika u našoj zemlji imala da vidi, a nedugo nakon toga predsednik FSS-a Slaviša Kokeza najavio je da će zatražiti da pomenuti arbitar bude skinut sa sudijskih lista. Usledilo je privođenje sudije, a onda i odluka o 48-časovnom zadržavanju.ako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, naš fudbalski sudija .

Нема коментара:

Постави коментар