четвртак, 4. октобар 2018.

ZLOBA I PAKOST


Da li će zaista ovaj poraz Crvene Zvezde uspeti da izleči sve brojne komplekse hendikepirane uprave Partizana u čije ime se svojim odvratnim pakostima ističa čovek koga su hormoni masne hrane žestoko udatili u glavu. Vileni cele noći pa i jutros sve dokle mu vredni statističari nisu predočili crnu Partizanovu listu brojnih poraze sa petardom pa i više od osrednjih evropskih klubova.Ali to za njega i družinu nije toliko bitno.Bitno je da je Zvezda primila šesticu od kluba koga bi oni "zgazili" svuda gde bi sa njima igrali. Problem je što su oni mnogo daleko od takvih klubova i što nikada neće znati kako to izgleda nadmudrivati se sa majstorima fudbala koji nisu sa ove planete.

Glavu gore,doćiće i naših pet minuta !

Da ipak i ja ne bih upao u tu njegovu primitivnu zamku, pogotovo što dobro svi znamo da je prošle godine u ovo vreme i velika Barselona na ovom istom stadionu primila četiri komada a da ne beše golmana mogla je da se vrati o sa najmanje osam golova u mreži. Pa šta je to nego soprt, nego fudbal u kome su obrti normalni svuda osim na našim terenima gda se decenijama igraju nameštene utakmice i klubovi diče sa prljavim trofejima. Kada se iz takvog ambijenta vinete u krug najboljih postoji cena koju ne možete a da ne platite.Zvezda je to platila i taj preskupi udarac stojički izdržala. Ostala je na nogama.

Zvezdini fudbaleri su poraženi od boljih ili preciznije od najboljih. Bili su uplašeni, zbunjeni, nadigrani i začudjeni kako je to moguće da jedan tim odigra tako moćan presing u kome ni jedan igrač Zvezde nije imao nikakvih šansi da prodje živi zid načinjen od ljudskih tela koja su ga okružila sa svih strana.Nije se moglo pa da smo i sa pet igrač više igrali protiv njih.Izgubili smo utakmicu ali nismo izgubili razum, glavu i rat. Svi su se bogu hvala vratili živi i zdravi i još orniji da u domaćem prvenstu naprave najveću bodovnu razliku izmedju nas i Patizana i time im pokažemo ko smo mi a ko su oni.

Zanimljivo da u svim tim uvredama i pakostima ide se toliko daleko da se kritikuju i ismejavaju navijači koji nisu palili, pljuvali i odricali se svojih ljubimaca zbog ovog teškog poraza. Naprotiv, javno su im saopštili "Bravo momci, mi smo uz vas" i to u času kada je stigla vest iz Napulja gde je Liverpul izgubio sa 1:0 u igi sa onim istim timom sa juga Italije koji nije baš slavno prošao u Beogradu.
Razumem ljude koji nikada nisu šutnuli fubal što ne znaju kakav je to osećaj i uživanje ali mi nije jasno kako pojedini fudbaleri i likovi koji se muvaju oko njih ne bi li se ogrebali od njihovog rada i znoja, još uvek nisu saznali da je lopta okrugla.Da,da,okrugla!




Нема коментара:

Постави коментар