понедељак, 15. јул 2019.

PETI PUT VIMBLDON SE KLANJA NOVAKU I SRBIJI!

Znam da je svako od nas preživljavo i na karaju preživeo veliki meč u funalu ovogodišnjeg Vimbldona.Ono što su odigrali Novak Djoković i Rože Federer,pisaće istorija a po najviše istorija ovog velikog turnira.Istorija tenisa. Razglabaće se mnoge teorije o igri,meču i propuštenoj šansi Švajcarca da po deveti put kući odnose ovaj trofej.SvI su bili spremni za trenutak slavlja osim Novaka koji se iz petnih žila trudio da uveri nekoliko milijardi poklonika ovog sporta da o trofeju on odlučuje. U inat, ispostaviće se,nerealnim željama uspaljene publike.

 Tresle su se tribine na Vimldonu.Od 16.000 prisutnih,njih 15.000 frenetično je navijalo protiv Novaka.Duboko me je to pogadjalo jer sam jedan od onih koji misli da teniska borilišta nisu fudbalski tereni.Da tu ima mnogo više poštovanja i uvažavanja jednog i drugog rivala i da je nemoguće čuti pogrdne komentare,posmeh i bolna zadirkivanja.Pa ako hoćete i otvorenu mržnju.

U stopu ih prate  i komentatori u medijima.Evo šta je smislio novinar SNN:„Spasao je dve meč lopte i pobedio uvek popularnog Švajcarca sa 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(2) za četiri sata i 57 minuta, što je najduže finale u pojedinačnoj konkurenciji u istoriji Vimbldona. I, kako je proslavio petu vimbldonsku titulu? Kao i obično, jedenjem trave".Ma nosi se,odvratni kretenu.Pakosniče!

Da ne misle svi kao novinar CNN,najbolje je pokazao Emanuel Makron, Francuski predsednik,koji je izgovorio ovu rečenicu onoga časa kada je stupio na tlo Srbije,zemlje "prijatelja po oružju" u kojoj je boravio  15. i 16.jula 2019.godine:"Čestitam na velikoj pobedi Novaka Djokovića.Zaista je velika i srpski narod zaslužuje da se raduje toj pobedi". 

Oglasio se i Boris Beker.
Publika mora da bude svesna veličine Novaka Djokovića.Beker je kritikovao navijanje protiv Djokovića,posebno ovacije na greške,što je,kako je ocenio,neprihvatljivo u tenisu.

Ali sve to ne menja  stvarnost.Već sutra brojne zlobnosti I gluposti odneće Temza ali priča o njima ostaje kao tamna I ružna stranica za ovog najvećeg svetskog  turnira u tenisu.Najvećeg vašara i prestižne modne piste gde ako nešto značite morate i tu da budete.Medju njima,svojevrsnim licemerima

Po peti put

Kada se meč završio, krenula je parada licemerja i kameleonstva. Kao i uvek, intonaciju je davala kraljevska loža.Pošto smo imali priliku da vidimo celokupnu protokolarnu atmosferu bili smo i svedoci očigledne   kameleonske transformacije. Ali sve to neće promeniti njihov stav prema nama.Tvrdim, da je svaki naredni Vimbldon prilika da svet u živo gleda još jednu srpsku golgotu, još jedan rat na zelenoj travi.Jer sve ovo je sve više "rat" a sve manje tenis.

Ako bih neko voleo da nije tako i da Englezi konačno promjene stav o nama Srbima,budite sigurni, da je to moja malenkost.Dakle, nisam "fabrika" nikakvih teorija zavere koliko sam iskreno opterećen svakodnevnim lošim signalima koji dolaze sa Ostrva.Imam utisak da je sve to duboko zasadjeno u korenima i mentalnom sklopu svakog Engleza i da su male šanse bilo šta da se promeni i u generacijama koje tek dolaze.Zašto je to tako ja nisam sposoban da dam odgovor i pored upornog čeprkanja po vekovnoj istoriji Srpsko-Engleskih odnosa.Ono ušta sam siguran to je činjenica da bi smo kao narod i zemlja mnogo brže napredovali da su oni uz nas ali NE kao njihova vazalna "braca"uvek spremna da kleknu i za krunu učine sve.U ime nas Srba, za sada im Nole najbolje i najkonkretniji odgovara.I to PET puta.Danas je zbog toga "dan žalosti"u Londonu.Pričaće dugo, tećiće reke viskija,smišljaće se nove pakosti.A ja bih želeo da sve bude obrnuto.

I za kraj da vas podsjetim i ovo.Centrala PR tokom bombardovanja NATO-a bila je u Londonu.Sećate se Tonija Blera, Alistera Kembela i Džejmija Šena i svih onih njihovih užasnih LAŽI kojima su zasipali svet o našim zločinima i silovanjima počinjenim na ovim prostorima.Uspeli su da nas od žrtava pretvore u monstrume.Ta prokleta anatema još uvek traje!!!


Нема коментара:

Постави коментар